Yes, I know; het jaar is nog lang niet voorbij en toch wil ik graag alvast samen met je terugblikken (en vooruit kijken!). 1 november was ik 1 jaar volledig zelfstandig onderneemster, zonder nog een (bij)baan in loondienst te hebben. In dit jaar is er enorm veel gebeurd en veranderd. In dit artikel wil ik daarom terugkijken op alle veranderingen en je meenemen in mijn reis waar ik vorige week al een begin mee heb gemaakt. 

Hoe het begon; tekstschrijver

Degenen die mij al langere tijd volgen weten het waarschijnlijk nog; in het hele begin van mijn onderneming was ik tekstschrijver. Ik zeg was, omdat ik daar nu helemaal niet meer mee bezig ben. Ik wilde al jaren voor mijzelf beginnen, had een opleiding tot life coach gedaan maar voelde me daar nog te jong voor (ja een hele hoop belemmerende gedachten die ik je in een later blog nog vertel) en ook tekstschrijvers waren er meer dan genoeg. Toch schreef ik me op een gegeven moment in bij de KvK, gewoon om het naast mijn baan te proberen. Al snel groeide dit uit tot mijn full-time bezigheid, want ik zei 1 oktober (3 maanden na mijn inschrijving) al mijn baan op per 1 november. Op vrijwel ditzelfde moment begon ik met de cursus Design your Dream bij Rosanne om mijn eigen website te leren bouwen (want dat is handig als tekstschrijver dacht ik toen nog) en had ik een 1-op-1 dag met business coach Anne Quaars gepland om te leren hoe ik nog meer uit mijzelf en mijn bedrijf kon halen. In totaal een flinke investering voor iemand die net haar baan had opgezegd, maar voor ik het wist had ik het geld al terugverdiend én kreeg ik het inzicht dat ik helemaal niet te jong en onervaren was om life coach te zijn. Sterker nog; ik had letterlijk ALLES in huis om een hele goede coach te zijn, ik moest alleen zelf de stap nog zetten.

Van tekstschrijver naar life coach

Ik maakte heel snel de keuze om minder te gaan schrijven en meer te gaan coachen. Zo ontwikkelde ik Project Dromenvanger; de kennis die ik had opgedaan in mijn opleiding combineerde ik met de inzichten die ik zelf heb gehad tijdens mijn werk in loondienst en het begin als ZZP’er. Dit bleek al tijdens de pilot een succes-combinatie te zijn, want Christa startte al halverwege het traject haar eigen (succesvolle!) bedrijf als VA en ze groeit nu nog enorm richting haar volle potentie. Ik bleef alleen gezien worden als tekstschrijver die toevallig ook coachte, om hier verandering in te brengen volgde ik een traject gericht op branding bij Elsa en kwam het idee voor de PomPom Party als grote lancering van mijn vernieuwde brand. Tijdens dit traject schreef ik ook de naam Mooier Leven in bij de KvK, maar deze naam leek te veel op de naam van een ander bedrijf. Dus ik moest een nieuwe naam bedenken; dit werd Goals on Heels zoals je de naam nu kent. Ik draag 9 van de 10 keer hakken, werk doelgericht en dit is ook precies wat ik mijn klanten leer. Ontdekken wat je wil, het pad er naartoe uitstippelen en het lef krijgen om dit pad ook te volgen. 

Wat doe ik nu precies als Personal Cheerleader

Om met de deur in huis te vallen; ik coach en adviseer vrouwen in het vinden van hun werkgeluk. Dit doe ik voornamelijk op het gebied van ondernemen; ik help je bij het structureren van je ideeën en zet ze zo samen met jou om in een concreet stappenplan. Dat kan vanaf nu o.a. in de vorm van een losse inspiratie boost, een analyse van je bedrijf (waarbij je een volledig 12 weeks stappenplan krijgt om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen), het (re)build your business traject waarbij ik je helemaal bij de hand neem om jouw bedrijf op te bouwen zoals jij het wil (zodat het past bij het leven wat je wil) of als exclusief twee-daags arrangement waarbij we met zijn tweeën twee dagen lang volledig deep-diven in jouw bedrijf, jouw ideeën en plannen zodat jij in die 2 dagen precies weet wat jij moet doen om jouw bedrijf een succes te maken.

Hoe heb ik de switch weten te maken?

Dit is één van de vragen die ik heb gekregen via mijn poll in Instagram Stories. Voor mij is elke stap die ik in mijn bedrijf heb gezet een enorm logische stap geweest. Met elke stap heb ik mijn verleden gecombineerd met de visie die ik voor de toekomst heb. Daarbij heb ik veel cursussen en trajecten gevolgd om kennis te krijgen, maar vooral elke keer bewust gekeken naar waar ik naartoe wil groeien en waar ik ontzettend gelukkig van word. Dit heeft me het lef gegeven wat ik nodig had om elke keer opnieuw de sprong te wagen. Doorzetten, een goed plan en volledig vertrouwen dat het goed komt no matter what; in mijn ogen de gouden combinatie om te groeien. Ik kies er elke dag voor om het glas halfvol te zien en te kijken naar de mogelijkheden en kansen die voor me liggen. Daarbij heb ik onlangs gehoord dat ik een sterk analytisch, kritisch vermogen heb en onbewust heb ik dit altijd ingezet voor mijn eigen groei en de groei van mijn klanten. En een flinke portie ongeduld helpt ook, omdat ik zo mezelf uitdagende doelen blijf stellen én ze behaal omdat ik niet kan wachten tot ik “er ben” ;).

Goals on Heels hét platform voor werkgeluk

Dit is hoe ik Goals on Heels voor me zie. Als een platform waar je terecht kunt voor alles omtrent werkgeluk. Niet alleen van mijzelf, maar ook een plek waar je andere experts kunt volgen. Waar je heen gaat als je vast loopt op het gebied van werk, ondernemen, zichtbaarheid, gelukkig zijn met en door je werk, marketing; noem maar op. Hoe dit vorm gaat krijgen zal (zoals ik in het vorige blog al zei) alleen de tijd leren. Op dit moment werk ik al met een aantal prachtige onderneemsters samen om Project Dromenvanger van toffe bonussen te voorzien, komen er mooie samenwerkingen aan met onderneemsters die o.a. in de community hun kennis gaan delen, doe ik interviews met geweldige vrouwen voor in de podcast én ben ik achter de schermen al bezig met de volgende PomPom Party.

Volgende keer ga ik je meer vertellen over de belemmeringen die ik had voor het starten van mijn onderneming én hoe ik ermee aan de slag ben gegaan om ze te overwinnen. In de podcast episodes deze maand deel ik elke week tips over je money mindset, in mijn ogen een essentieel onderdeel van het ondernemerschap. Op dit moment ben ik druk bezig om een mooi digitaal cadeau te maken voor alle onderneemsters die het lastig vinden om klanten te vinden en hun diensten of producten te verkopen, dus stay tuned!

Liefs,
Marloes