Selecteer een pagina

Iedereen begint ergens, ook als je op een spirituele reis gaat. Ik vroeg op Instagram waar jullie tegenaan lopen op het gebied van spiritualiteit en een vraag die vaak naar voren kwam was wat je als beginner zelf kunt doen, maar ook wat je vooral niet zelf moest doen. Deze vraag deed me meteen denken aan mijn eigen start, want ik was ervan overtuigd dat je zelf beter niet kon gaan “aankloten” en het aan de professionals moest overlaten. Maar toen ik realiseerde dat je pas kunt groeien door het te proberen, heb ik mijn eerste stappen gezet. Daarom deel ik vandaag 3 dingen die je beginner zelf kunt doen op spiritueel gebied (en wat dus vooral ook niet).

Hoe het voor mij begon

De beste manier om je te vertellen wat je als beginner wel kunt doen, is je meenemen in mijn eigen groei. Als puber heb ik al eens geproefd van spiritualiteit; ik kocht kettingen met edelstenen, had een setje tarot kaarten met bijbehorend boekje en las heel erg veel over boeddhisme. Ik was ook vegetariër en geloofde erin dat alles met elkaar verbonden was (dit geldt overigens nu nog steeds). Toen ik een keer een nare voorspelling deed met de tarot die ook uitkwam, heb ik bijna alles weggedaan en er niet meer naar gekeken. Voor mijn gevoel had ik het veroorzaakt, maar nu weet ik dat dit niet mogelijk is. Jarenlang heb ik er niet meer naar omgekeken, al luisterde ik onbewust wel veel naar mijn intuïtie bij het maken van keuzes.

Tot ik vorig jaar in aanraking kwam met orakel kaarten door een Facebook-live waarin ook een cursus aangekondigd werd. Het voelde zo goed, dat ik me meteen heb ingeschreven om meer te leren. Ik kocht mijn eerste setje orakel kaarten en leerde tijdens de cursus om hier mee om te gaan. Ik verdiepte me steeds meer in spiritualiteit, las wat ik maar kon lezen, luisterde podcasts, keek YouTube video’s en pakte het mediteren weer dagelijks op. Daarvoor mediteerde ik ook wel, maar niet regelmatig en eigenlijk alleen om tot rust te komen.

Welke 3 dingen kun je als beginner zelf doen?

  1. Een cursus om te leren werken met kaarten is niet perse nodig, maar wel fijn om een aantal handvatten te krijgen. Als je gaat werken met Orakel kaarten of bijvoorbeeld de Tarot dan zijn er een heleboel verschillende manieren om kaarten te interpreteren. Voor jezelf een kaart pakken kan ook zonder cursus; dan ga je af op het gevoel wat je krijgt van de kaart en luister je naar je intuïtie welke stap je hiermee mag zetten. Dit is een proces van heel veel oefenen in vertrouwen en loslaten.
  2. Waar je ook mee kunt starten is met edelstenen. Wederom; gebruik ze voor jezelf en ga niet experimenteren bij anderen. Ga weer af op je gevoel bij het aanschaffen van een steen of laat je adviseren door een expert. Ik vraag bijvoorbeeld voor edelsteen-advies graag de hulp van Melany van Beau Accessoires die op het moment ook een gepersonaliseerde ketting voor me aan het maken is. Ook hier zijn weer een heleboel boeken over te vinden. In het volgende artikel zal ik een lijst met boeken, kaarten en andere handvatten plaatsen die mij heel erg hebben geholpen.
  3. Mediteren kun je ook als beginner gemakkelijk mee starten. Ga op een rustige plek zitten of liggen en adem diep in en uit. Laat je gedachten de revue passeren en laat ze weer los. Begin eerst met een paar minuten, zet een kookwekker en focus alleen op jezelf. Na een paar keer ga je merken dat je meer je gedachten kunt loslaten en dat er gevoelens naar boven komen. Je intuïtie sluimert steeds meer door en daar kun je naar luisteren. Je kunt ook naar een geleide meditatie luisteren en je mee laten voeren door de woorden die je gegeven worden.

Wat kun je beter niet doen?

Als je net begint met spiritualiteit kun je het beste focussen op jezelf. Pas als je merkt dat je verder vordert en ook dingen doorkrijgt voor of over anderen kun je hier mee gaan werken. Laat jezelf hierbij begeleiden door iemand die je vertrouwt die zelf het pad ook heeft bewandeld, stel heel veel vragen en pas als je echt op jezelf vertrouwd ga je voor anderen aan de slag. Ga dus vooral niet op eigen houtje healingen geven, aan chakra’s draaien of dingen roepen tegen anderen die je allemaal denkt te voelen; dit gaat steeds meer groeien. En wanneer je voelt dat je er klaar voor bent kun je voorzichtig anderen erbij gaan betrekken. Laat jezelf hier altijd in het begin in begeleiden. Er zijn heel veel goede cursussen en opleidingen beschikbaar om jezelf te trainen zodat je anderen kunt helpen.

Wat je in mijn optiek onder andere dus niet zomaar op eigen houtje moet gaan doen:

  1. Reiki
  2. Healing
  3. Hypnose
  4. Energetisch werk
  5. Opstellingen
  6. Channeling voor anderen
  7. Chakra-werk

Beperk jezelf vooral tot jezelf in het begin van je spirituele reis, zodat je je intuïtie kunt laten groeien om vervolgens ook anderen te kunnen helpen.

In de komende artikelen ga ik nog veel verder in op de verschillende aspecten van spiritualiteit en beantwoord ik nog meer van jullie vragen. Heb jij nog een vraag rondom spiritualiteit, stuur me dan zeker een mailtje op info@goalsonheels.nl of laat je vraag hieronder achter!

Wat heb jij al gedaan aan je spirituele ontwikkeling?

Ben jij eraan toe om jouw leven naar de next level te tillen? Tijdens de nieuwe maan op 1 augustus organiseer ik een nieuwe maan meditatie om 20.00 uur, hierbij gaan we onze intenties zetten voor de komende maand. Vanuit hier channel ik voor iedereen die live aanwezig is een boodschap door middel van mijn orakel kaarten en sluiten we gezamenlijk af met een groeps-healing. Er is plek voor maximaal 15 vrouwen.