Work

Alleen de tijd zal het leren

Afgelopen week is weer een bewogen week voor mij en mijn bedrijf geweest. Voor wie mij goed kent zal het geen verrassing zijn; ik heb natuurlijk iets nieuws bedacht. En niet zo zeer nieuw dat ik een totaal andere kant op ga, maar nieuw als in; ik heb ontdekt waar ik me nóg meer in wil verdiepen.

Ik neem je even mee in mijn belevingswereld. Maandag was natuurlijk de dag dat ik volledig met mijn twee dochters heb, maar waar mijn hoofd niet stil staat. We waren begonnen met het groepstraject en ik kan niet anders zeggen dan dat alles opeens op z’n plek valt. De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat met Project Dromenvanger tot nu toe iedere deelneemster van start is gegaan met haar eigen bedrijf en dat ik het onwijs leuk vind om helemaal mee te helpen in het opzetten daarvan en het creëren van nieuwe business concepten. Toen ik ook nog gevraagd werd door een veel groter en gevestigd bedrijf om in hun online strategie mee te denken viel het kwartje helemaal. Hier wil ik méér van. Ik wil vrouwen helpen hun dromen te ontdekken, waar te maken en nog groter te zien.

Focus

Dinsdag organiseerde Rosanne een focusdag voor haar members, waarbij we aan de slag gingen met een weggever bedenken en maken. Nou geef ik natuurlijk al heel veel weg, maar nog niets wat écht past bij de nieuwe weg die ik in mijn hoofd al voor me zag. Die dag werd alles nog duidelijker, helemaal tijdens het interview met Martje van Ikbenmartje.nl. Ze vroeg me het hemd van het lijf, ik vertelde mijn hele reis als onderneemster en toen zag ik hoeveel ik in een hele korte tijd al bereikt heb. Hoeveel keuzes ik heb gemaakt, hoe vaak ik een verandering op mijn pad heb omarmd die voor de buitenwereld misschien een grandioze shift leek, maar voor mij niet meer dan een logische stap. Hoe ik eigenlijk zonder te twijfelen het afgelopen jaar vooruit ben gegaan, door tegelijkertijd heel erg stil te staan bij het nu. Er te zijn en zoals ik het nu ook zie; niet de volledige controle te willen hebben over wat er gebeurt, maar met de flow mee te bewegen.

Te proberen, in het diepe te springen en gewoon te gáán. Dat is wat ik al mijn klanten leer; op zichzelf te vertrouwen en te weten dat no matter what het altijd goed komt. Altijd. Dat een keuze geen levenslang betekent, maar dat het je helpt om te komen waar je moet zijn. De stap op 1 juli 2017 om me in te schrijven bij de KvK, om op 1 oktober ontslag te nemen, op 1 november volledig zelfstandig te zijn en vanaf 1 januari een volledig nieuw concept te creëren; laat staan op 1 augustus 2018 een volledig nieuw bedrijf met nieuwe naam, uitstraling en diensten aan te bieden. Al doende leert men, maar daarbij denkt “men” niet aan de verandering die leren met zich mee brengt. Door te leren, door te doen; dat is dé manier om te ontdekken wat bij je past. Door je neus te stoten, dingen te doen en te ontdekken dat het niet bij je past; dat is geen falen. Dat is dé manier om snel te groeien. Om te ontdekken wie je bent en wat wél bij je past.

We laten ons vaak tegenhouden omdat dingen nog niet “perfect” zijn of omdat iets nog niet “af”is. Omdat we denken dat zodra we ergens aan beginnen, we het tot het einde moeten uitzingen op de manier waarop we ook zijn begonnen. Maar dat is niet wat geluk is, dat is niet de manier om te groeien. Door te beginnen vóór het af is, te beginnen en “fuck it” te zeggen dat iets nog niet perfect is (perfect is overrated anyway) zo kom je echt ergens. Zo bereik je de doelen die je in je hoofd hebt en ga je er voorbij. Je kunt niet blijven zitten wachten op het beste moment of de perfecte timing. Life happens as we speak en elke keuze die je maakt draagt bij aan het leven wat je hebt.

Shift

Dus ja; er komt een shift aan in mijn bedrijf. Dit keer geen grandioze ommezwaai, maar een verdieping. Voor mij een stap die alles weer zoveel duidelijker maakt. Die past bij alles wat de afgelopen week is gebeurd. Alles wijst maar op één ding; het pad ligt voor me en het is tijd om te gaan. Wat de verandering precies is merk je snel genoeg. Nog deze maand gaan er wat dingen veranderen op de site maar ook dat wijst zich allemaal vanzelf. Dit blog is ook geen blog vol tips, stappen of “expert-status” maar echt om je mee te nemen in de reis die ik aan het maken ben. In het licht waarin ik ga staan. Het licht wat bedoeld is voor ons allemaal en waarin ik jou ook uitnodig te gaan staan. Om samen te stralen, zij aan zij. Ik kan niet wachten om meer te delen, maar dat komt wanneer de tijd rijp is. Ik deel de komende tijd sowieso veel van mijn reis via Instagram, dus als je me daar nog niet volgt en je bent benieuwd; zeker doen!

Tot snel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *