Alles kan als je dat wil. Hoe vaak laten we onszelf tegenhouden door wat anderen (en wijzelf) denken? Meestal realiseren we dan ook helemaal niet dat wij die gedachten zelf hebben bedacht, want vaak denken anderen veel minder aan ons dan wijzelf denken; volg je me nog? In onze eigen wereld zijn we heel erg gefocust op onszelf en wat wij doen en eigenlijk kijken we dan niet zo vaak naar wat anderen doen. En als we wel kijken wat anderen doen, dan zien we vaak alleen wat bij hen allemaal goed gaat (en in het ergste geval gaan we daardoor onszelf vergelijken en twijfelen aan wat we doen. Been there, done that). Maar realiseer je dan ook dat dit ook bij anderen het geval is; zij zijn gefocust op zichzelf en zien daardoor veel minder wat jij doet. Dus waarom laat je je daardoor tegenhouden?

Alles kan als je dat wil

Alles kan als je dat wil

Om terug te komen op wat je allemaal kunt doen (als je je dus niet laat tegenhouden door wat anderen zouden kunnen denken); jij kunt ALLES. Als jij je ergens toe zet en er 100% voor gaat is niets te gek. Je kunt namelijk alles leren, maar je moet er dus wel werk in stoppen. Je kunt niet alleen zeggen dat je iets wil, je vraag het universum in sturen en vervolgens niets doen. Als je iets wil bereiken moet je daar stappen voor zetten. Wat je natuurlijk wel kunt doen is je intentie helder hebben wat je wil bereiken, daarover mediteren en schrijven en vervolgens op je gevoel vertrouwen welke stappen je gaat zetten.

Actie in de taxi

Met een goed plan is het zetten van stappen een eitje. Belangrijk is dat je gaat kijken welke stappen echt cruciaal zijn in de voortgang van je proces en dat je díe gaat inplannen. Houd bij alles wat je doet je einddoel voor ogen; wil jij een eigen bedrijf starten, bedenk dan wat je precies wil doen, waarom en voor wie. Wil jij afvallen, bedenk dan ook hoeveel, waarom en of je dit voor jezelf doet of voor een ander. Als je helder hebt waarom je doet wat je doet, is het niet lastig om motivatie te vinden en te behouden. Wat ik wel belangrijk vind is dat je realiseert dat het vooral belangrijk is dat je het doet voor jezelf. Ik heb het al vaker gezegd, maar jij zou in jouw leven prioriteit nummer 1 moeten zijn. Want als jij leeft zoals jij wil, inspireer je anderen om dat ook te doen. Of dit nu gaat om je kinderen, partner of directe omgeving; als jij goed voor jezelf zorgt kun jij anderen daar ook in ondersteunen. Maak dus een plan en kom in actie.

Wanneer je het lastig vindt om zelf een actieplan te maken, plan dan eens een gratis Clarity Call met me in dan help ik je op weg.

Op mijn YouTube kanaal deel ik wekelijks tips en inzichten hoe je zelf in controle bent en blijft over je leven. Dus klik zeker op abonneren als je hiervan op de hoogte wil worden gehouden.