Wat een feest; vanaf nu mag ik elke eerste woensdag van de maand een blog schrijven voor Goals on Heels; wat een eer en ook best wel spannend! Taal is niet helemaal mijn ding, maar ik vind schrijven heel erg leuk! Zo onwijs leuk dat Marloes mij deze gelegenheid geeft om hier mee te experimenteren. Deze maand deel ik 3 tips om je look and feel een boost te geven!


3x een boost voor je look and feel

In het vorige blog was ik enorm nieuwsgierig of jij uitstraalt wie je diep van binnen bent. Het is geen geheim dat de kleding die we dragen en hoe we ons er in voelen invloed heeft op ons zelfvertrouwen. Heb je soms het gevoel dat sommige kledingstukken automatisch je zelfvertrouwen een boost geven de juiste richting in en andere kledingstukken het tegenovergestelde doen? Bijvoorbeeld bij een sollicitatie gesprek of een bruiloft. Hoe hard we ook roepen kleding doet er niet toe; kleding doet er toe. Hier deel ik een paar tips om je zelfvertrouwen in kleding op te bouwen door middel van wat je draagt.

1. Weet wat er goed uit ziet bij jouw lichaam.

Waar geven mensen jou het meest een compliment op in je omgeving? Een mooie lange nek? Een paar prachtige benen? Een slanke taille? Een platte buik? Doordringende ogen? Dit is wat je zou moeten accentueren in je kleding. Vergeet niet om je te kleden naar je sterke punten. Wanneer je een prachtig paar goed gevormde benen hebt; show them! In een mooie skinny jeans, een rok of een mooie jurk. Heb je een slanke taille, accentueer deze dan met goede kleding met een juiste pasvorm. Door aandacht te vestigen op de delen van ons lichaam die we leuk vinden; wordt de focus daarom weggenomen van de delen die we niet zo leuk vinden.

2. Hoe voel jij je in kleding die je uitprobeert?

Wanneer je een bepaald kledingstuk of outfit uitprobeert, hoe ziet je lichaam er dan uit? Hoe voel jij je? Slank, succesvol, sexy, intelligent, krachtig, uber vrouwelijk? Als het antwoord volmondig JA is, is de kans groot dat je de deur uit loop en je in iedere situatie vol zelfvertrouwen tegemoet gaat. Als het tegenovergestelde is; ga dan weer terug naar binnen en verander je kleding. Sommige zullen denken dat kleding misschien immaterieel is, en het geen verschil kan uitmaken voor iemand niveau van zelfvertrouwen. Maar kleding is één van de dingen die andere eerste van je zullen opmerken voor dat ze een woord met je spreken. Een sollicitant die een goed passend pak draagt maakt een betere eerste indruk dan iemand die verschijnt in haar favoriete broek incl. grote sweater. De outfit –perfect-voor-op-de-bank.

3. Je moet je comfortabel voelen in je kleding.

Wat heeft het voor zin om er uit te zien als een miljoen bucks, maar het gevoel te hebben dat je op het punt staat te scheuren uit je broek en dat je er als bambi bij loopt op 10 cm hoge hakken. Het is niet alleen belangrijk om er goed uit zien, maar je moet ook goed voelen in de kleding die je aan hebt. Wanneer je van afspraak naar afspraak gaat, dan moet je schoenen dragen die comfortabel zijn om op te lopen. Als je voor je werk de hele dag achter de computer zit te werken, werkt het niet prettig om een strak getailleerd jasje aan te hebben. Aan eind van de dag is het heel prettig als je je rollen en taken prettig kunt uitvoeren zonder daarbij continue je bewust moeten zijn hoe kleding zit of valt. Want hoe lastig is het als je een broek aan hebt waarbij je de bloedsomloop nog net niet stopt, die heeft absoluut invloed op je zelfvertrouwen en verschijning.

Met deze 3 tips boost jij in no-time je hele look and feel. Durf jezelf te onderscheiden van anderen. Zorg er wel voor dat het bij je persoonlijkheid en je omgeving past. Als je de ene dag verschijnt in fullglam en de andere dag in een tuinbroek met vlekken werkt dit heel verwarrend op je imago. Wees dus consistent in je kledingstijl binnen je omgeving en bouw vanaf nu langzaam aan je garderobe naar een NEXT LEVEL YOU!

Laat je me weten wat je van deze tips vond? En hoe jij ze toepast op je kleding?
Tot volgende maand!
Liefs,

Felicity

Kijk zeker ook op de website van Personal Styliste Felicity; More to Match

 

Lees ook; Straal jij uit wie jij diep van binnen bent?