Selfcare

De beer ben je zelf!

De beer die je op de weg ziet ben je zelf. Droom jij ook wel eens over de toekomst? Vast wel. Waarschijnlijk denk je ook van veel wat je bedenkt dat het niet haalbaar is, of pas over een heel lange tijd. Misschien heb je er nu geen geld voor, maakt je thuis situatie het onmogelijk of heb je geen idee waar je moet beginnen. Vaak resulteert dit dan in uitstel en hoogstwaarschijnlijk afstel. Waarom eigenlijk?

De beer ben je zelf!

De beren die je op de weg ziet zijn een product van jezelf en zijn alleen zo groot als je ze zelf maakt. Je kunt er niet altijd iets aan doen dat je ze ziet, want je leert ze te zien tijdens het opgroeien. Als je dingen probeert en het gaat fout dan onthoud je dat voor de volgende keer, maar vaak word je ook gewaarschuwd door mensen om je heen voor wat er allemaal fout kan gaan of je ziet voorbeelden van mensen die iets hebben geprobeerd en wat fout ging. Door deze beren besluit je vaak om het maar niet (meer) te proberen. Je vergeet dan één ding; iedereen en elk moment is anders! Jij kunt sommige dingen beter dan anderen en soms heb je meerdere pogingen nodig om ergens in te slagen, maar als je het niet probeert dan weet je het ook niet.


Geen tijd is geen prioriteit

Dan zijn er nog de excuus-beren. Ik heb geen geld of tijd, ik heb de kennis niet, ik moet eerst een [vul maar wat in] nodig voor ik dit kan doen, ik krijg geen hulp; noem maar op. Dit zijn, zoals ik al eerder zei, alleen maar excuses en nog slechte ook. Je kunt problemen zien, maar ook oplossingen.Als je geen geld hebt, kijk eens of er iets is waar je op kunt besparen: neem bijvoorbeeld je dagelijkse kopje koffie op het station niet. Scheelt je weer €2,50 per dag (of als je alleen maar fancy Starbucks drinkt scheelt het je 4 euro).

Nog een voorbeeld: tijd heb je niet, tijd maak je. Kijk eens naar je agenda, waar zit nou het meeste tijd in? Vaak is dit werk of school en ik begrijp dat je hier niet onderuit kunt. Maar als je eerlijk bent, vaak ben je hier niet meer dan 40 uur per week mee bezig. Dan blijft er nog heel veel tijd over en daar is echt wel een moment per week te vinden waar je tijd hebt om je droom (al zijn het kleine stapjes) waar te maken.

Met een negatieve houding zie je alleen maar problemen en kun je je dromen ook niet waar maken. Met een positieve houding bereik je zo veel meer! Probeer daarom je dromen waar te maken en wees je beren te slim af.

Wat zegt jouw beer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *