Terwijl ik de titel typ kijk ik vol ongeloof naar mijn eigen woorden. Vandaag ben ik officieel een jaar onderneemster. Vorig jaar schreef ik me in bij de KvK, liet ik een logo met huisstijl ontwerpen en deed ik mijn eerste zakelijke fotoshoot. Nu, een jaar later, wil ik graag met je terug kijken naar alles wat er is gebeurd. Want man man man, wat gaat de tijd snel, wat is er veel veranderd en er gaat nog zo veel meer aankomen!


Laat ik bij het begin beginnen, want een jaar geleden schreef ik me in als tekstschrijver met mijn bedrijf Een Kopje Tekst. Hier schreef ik destijds ook al een blog over en ik kan me nog goed herinneren hoe ik me toen voelde. Zenuwachtig en trots tegelijk (vandaar ook pas een maand later geblogd…). Ik startte met het idee om het naast mijn baan in loondienst te doen en wel “te zien waar het schip strand”. Wist ik veel dat ik na 3 maanden al genoeg klanten (en vooral zelfvertrouwen) had om mijn baan op te zeggen.

Mijn eerste maand als fulltime onderneemster begon en ik bleef klanten krijgen. Ik merkte wel dat ik voornamelijk plezier beleefde aan het gesprek met mijn klanten zelf en het schrijven achteraf hoefde voor mij eigenlijk niet zo nodig; maar ja ik werd natuurlijk wel voor die tekst ingehuurd dus het was vrij essentieel dat die tekst er wel kwam. Al snel besloot ik de cursus Design Your Dream te volgen bij Rosanne Raubun om te leren hoe ik een website kon bouwen in Divi. Omdat Een Kopje Tekst al een mooie website had, wilde ik wel oefenen met dit blog. Het resultaat kun je daar nu nog van bewonderen en ook hier was ik super trots op. Wel merkte ik tijdens de cursus dat ik méér wilde met dit blog dan alleen schrijven. Uit dit gevoel en mijn VIP dag met mijn business coach Anne Quaars is vervolgens Project Dromenvanger ontstaan.

Ik wilde vrouwen helpen die vast zaten in hun baan, of die thuis zaten maar wel gewoon graag aan het werk wilden zijn. Vrouwen, die geen idee hadden wát ze dan wilden doen, maar dat het anders moest was wel duidelijk. Door mijn stap naar het ondernemerschap ben ik heel anders naar de wereld gaan kijken en zie ik steeds meer vrouwen om me heen die worstelen met de balans tussen werk en privé. Dat gevoel herken ik nog natuurlijk uit mijn tijd in loondienst, maar sinds “de sprong” voel ik dit totaal niet meer. Ik heb van mijn hobby mijn werk weten te maken en dit deel ik nu met mijn klanten.

Op dit moment zit ik dus midden in de switch van “tekstschrijver” naar “personal cheerleader” en om dit meteen goed aan te pakken werk ik samen met Elsa Schaddelee, een merk strateeg die goed weet wat ze doet en me nóg enthousiaster weet te maken dan ik al ben. De PomPom Party die ik op 1 augustus organiseer (kaartjes zijn overigens nog steeds te koop) is één van de dingen waar ik nu mee bezig ben en waarmee ik ook offline vrouwen wil inspireren om hun dromen te volgen. Naast de motiverende workshop, inspirerende lezingen, enorme goodie bag en super gezellige borrel, laat ik ook voor het eerst aan de wereld mijn totaal nieuwe brand zien. Ik ga super gave dingen lanceren waaronder een nieuwe huisstijl en bijpassende website, maar er komen nog véél meer toffe dingen de komende tijd.

Dus, om een lang verhaal kort te maken; er is een hoop gebeurd het afgelopen jaar, maar er gaat nog véél meer gebeuren!