Focus

Focus = power

  • Ik ben er heilig van overtuigd dat focus kracht geeft. Door niet alles tegelijk te willen doen, kun je één ding echt kei goed doen. En dan bedoel ik niet dat je voor altijd nog maar één ding mag doen; ik bedoel dat je nog maar één ding tegelijk zou moeten doen. Kijken naar wat je prioriteit heeft en dáár de aandacht aan geven die je eraan wil geven. Want wat je aandacht geeft groeit.

In een van mijn eerdere blogs deze maand deelde ik al de inspiratie die ik kreeg toen ik aan het hardlopen was in het bos. Dat ik wilde gaan snoeien in mijn bedrijf en wilde gaan focussen op dat waar ik energie van krijg. Daar ben ik nog steeds volop mee bezig (heb je misschien ook al gezien op de site) want het is een ongoing process waar ik ontzettend van geniet. Wat mijn duidelijk is geworden is dat ik met Goals on Heels echt wil focussen op persoonlijke ontwikkeling; dát is naar mijn mening de basis van alles. En dan met name op het gebied van keuzes maken, je roeping vinden en gelukkig zijn met je werk en je leven. Een combinatie van praktische tools zoals planningen maken en tegelijkertijd ook meer werken aan je mindset. Want gelukkig zijn komt vanuit je gevoel.

Focus geeft richting

En richting geeft houvast. Als je weet waar je op de lange termijn naartoe wil, kun je ook op de korte termijn bedenken waar je heen wil. Je kunt je reis als het ware helemaal uitstippelen en vervolgens altijd kiezen om een andere route te nemen. Uiteindelijk kom je toch wel waar je zijn moet. Als je van Amsterdam naar Maastricht wil, kun je een directe trein nemen om er het snelste te komen. Maar je kunt ook eerst een trein naar Groningen nemen, dan naar Den Bosch, Zeeland en via Nijmegen naar Roermond en dan Maastricht. Allebei de routes komen op hetzelfde eindpunt; de een doet er langer over dan de ander. Betekent niet dat de korte route perse de beste route is, want op de lange route zie je veel meer van het land en heb je de kans om heel andere mensen te ontmoeten dan in de kortere tijd. De keuze is aan jou.

Wil jij wel snel van punt A naar punt B gaan, dan is het makkelijk om dit met iemand samen te plannen die de weg al eens eerder heeft afgelegd. Die precies weet welke trein naar welk perron gaat, zodat jij je overstap gemakkelijk kunt halen. Als jij veel twijfelt en meer richting nodig hebt om jouw pad te vinden; dan kan ik jouw conducteur zijn die jou de juiste trein in helpt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is me te laten weten dat je hulp nodig hebt. Spreek ik je snel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *