Je bent ontzettend nieuwsgierig naar spiritualiteit en zou er wel meer over willen leren. Tegelijkertijd ben je heel nuchter en praktisch ingesteld, dus je wil het wel kunnen toepassen. Als je jezelf hierin herkent, dan sta je op hetzelfde punt als ik ruim een jaar geleden. En wat is er veel gebeurt in die tussentijd. Ik kwam erachter dat ik heel gevoelig ben en snel dingen (energie) oppik van mijn omgeving, maar ik kon hier nog vrij weinig mee. Inmiddels heb ik geleerd hoe ik het kan toepassen in mijn werk en het dagelijkse leven. Als jij dit ook wil leren; lees dan zeker verder!

Wanneer ben je gevoelig voor energie?

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in wezen spiritueel is, maar dat niet iedereen het weet of toelaat van zichzelf. Als je een kamer inloopt waar meerdere mensen zijn, kun je soms voelen dat de spanning om te snijden is. Wanneer je dit aanvoelt, betekent dit dat je gevoelig bent voor energie en alles is energie. I know, dit klinkt super zweverig maar bekijk het eens zo; alles om ons heen bestaat uit moleculen en die moleculen zijn constant in beweging. En wat komt er vrij bij beweging? Juist; energie. Zodra je hiervoor open gaat staan, kun je ook gevoelig worden voor de energie om je heen. Wat ik hiermee bedoel is dat je kunt gaan aanvoelen wat er om je heen speelt.

Je gevoel trainen

Je kunt dus aanvoelen wat er om je heen gebeurt. Kinderen doen dit al heel goed, want zij spiegelen ons gedrag in hoe zij zich gedragen. Ergens in onze reis naar het volwassen worden stoppen we dit weg en gaan we steeds meer focussen op onszelf en hoe we gezien worden door de wereld. Terwijl het enige wat er toe doet is hoe jij de wereld ziet. Door te accepteren dat alles energie is en je dit aan kunt voelen kun je gaan oefenen, je gevoel voor energie is te trainen als een spier.

Stap 1

Erken dat alles energie is. Terug naar de kamer vol met boze mensen; zij stralen een andere energie uit dan vrolijke mensen. Deze niet-zo-subtiele energie kun je oefenen met jezelf. Herken de gevoelens die je hebt en de energie die je dan voelt. Schrijf het voor jezelf een langere tijd elke dag op en kijk of je een patroon kunt herkennen.

Stap 2

Ontdek welke hulpmiddelen jij fijn vindt om te gebruiken om de energie om je heen te “lezen”. Ikzelf gebruik hiervoor bijvoorbeeld orakel en tarot kaarten of astrologie dobbelstenen. Hiermee leer je de energie om je heen meer te herkennen en kun je er op voorbereiden.

Stap 3

Oefenen, oefenen, oefenen. Veel meer kan ik er niet van maken. Als je je eigen energie herkent en kunt onderscheiden van anderen, kun je steeds een beetje meer oefenen met het aanvoelen van andere energieën. Als je namelijk niet het verschil kunt herkennen is er een kans dat je de energie van anderen gaat ‘overnemen’, waardoor je bijvoorbeeld sneller boos of droevig wordt.

Stap 4

Toepassen! Als jij bedreven bent geworden in het aanvoelen van energie, gebruik dit in je voordeel en om de wereld mooier te maken. Zelf weet ik dat ik een hele “sussende” energie heb, dus dat ik gemakkelijk een nare situatie kan omvormen tot een prettige ervaring en dit gebruik ik dus ook om anderen zich prettiger te laten voelen. Tegelijk kan ik zelf soms enorm ontploffen, maar dit komt op de momenten dat ik zelf overprikkeld ben. Hier probeer ik dus van te voren op in te spelen. Door dit van jezelf te leren kun jij jouw energie ook inzetten.

Dus; alles is energie, herken je eigen energie, herken de energie om je heen, oefen met het aanvoelen en scheiden van de energieën en pas het toe om de wereld te verbeteren.

Welke tool vind jij fijn om te gebruiken?