Er zijn maar weinig events die zo vaak van vorm veranderen als het event wat ik gaf op 16 maart. Ik ben nogal van het “start before you’re ready” en dat resulteerde in dit geval in heel veel aanpassingen in de voorbereidingen. Maar juist dóór die veranderingen kon het event zijn wat het uiteindelijk was; een moment om echt aan de slag te gaan met plannen die al dagen, weken, maanden; zo niet jaren aan het borrelen waren bij de deelneemsters. Wat de dag uiteindelijk heeft gebracht en hoe ik het heb ervaren wil ik vandaag heel graag delen in dit blog.

Start before you’re ready

Het was even zoeken in de geschiedenis op Instagram, maar ik heb het gevonden; op 14 november vorig jaar deelde ik de vraag of ik de datum voor het event al bekend zou maken. Yep, zo lang is het alweer geleden. Daar werd volop “JA” op gestemd en zo geschiedde; op basis van de stand van de maan (want ik had die dag ook besloten om te experimenteren met het ritme van de maan) en met de vraag van het vorige event in gedachten of ik het ook in een weekend wilde organiseren koos ik een datum; 16 maart moest het worden. Ik besloot om het heel snel te delen en ook om kaartjes beschikbaar te stellen, maar kaartjes verkopen gebeurde nog niet. Vlak na de bekendmaking woonde ik zelf een event bij en besloot then and there dat het niet een event van één dag moest zijn, maar twee dagen. Het event waar ik was daagde me uit om groot, groter grootst te denken en voor ik het wist had ik al online geroepen dat ik mijn event zou uitbreiden. Wat ik precies ging doen wist ik nog niet, maar hé dat kwam later wel bedacht ik.

Ik stelde me een mega grote zaal voor, vól met vrouwen en die zou ik die 2 dagen op reis meenemen naar hun grootste verlangen, het helder krijgen en vervolgens ook de eerste stappen zetten. Van alle kanten hoorde ik hoe geweldig iedereen het vond, maar niemand kocht een kaartje. De datum kwam niet uit, er was nu even geen geld; en ik merkte ook aan mezelf dat ik helemaal geen zin had om volop in promotie modus te gaan. Met mijn eerste event deelde ik constant updates en was ik enorm enthousiast en dat miste ik dit keer. Ik wijdde het lang aan het feit dat dit mijn tweede event was, maar ik weigerde te veranderen want ik had immers overal aangekondigd het groter dan ooit te gaan doen!

Tot ik realiseerde dat mijn missende enthousiasme ook precies de reden was waarom het niet liep. Ik ging bij mezelf te rade en zag dat ik terug moest naar de kern, waar ik écht goed in ben. En dat is op korte termijn héél véél impact maken. Dus zo geschiedde; ik “verkleinde” mijn event weer naar de vorm die ik oorspronkelijk voor me zag en meteen begon de verkoop te stromen; ik had de blokkade opgelost.

De dag zelf

“Ja heel leuk Marloes, die aanloop naar het event. Maar hoe was de dag zelf?” In één woord fantastisch. MAGISCH. Voor mij voelde het alsof iedereen die aanwezig was daar ook écht moest zijn. We vulden elkaar aan, de energie was heerlijk en mán wat zijn er gave stappen gezet. Ik had van te voren besloten om alleen in grote lijnen het programma te maken en te gaan met de flow van de groep; een enorm spannende keuze maar wel de beste keuze ooit. Op deze manier kon ik inspelen op de behoefte van de groep en zo de dag naar een hoger niveau tillen door aan te sluiten op de energie. We zijn gegaan van dromen, naar durven, naar DOEN. We begonnen met een visualisatie, hebben inzichten met elkaar gedeeld en daarna verteld waar we naartoe willen. Tijdens de pauze werd er nog druk gekletst terwijl we lekker koffie/thee en een heerlijke cake aten (dankjewel Hotel Nimma, hij was verrukkelijk) en na de pauze zijn we aan de slag gegaan met het maken van een concrete planning. Doelen die we over 12 weken behaald willen hebben opbreken in kleinere stappen tot we een stap hadden gevonden die eigenlijk al meteen gezet kon worden, om die stap vervolgens ook écht te zetten.

Tijdens het event heeft Linda prachtige foto’s gemaakt en Anna Lena maakte een prachtige illustratie van de deelneemsters, de belangrijkste quote en van mij. Deze combinatie zorgde voor een extra dimensie, want zo werd iedereen ook écht gezien. We sloten deze magische middag af met een gezellige borrel waar ook 3 super toffe shops aanwezig waren; Nydia van Dreaming with Nydiart met haar kunstwerken, Melany van Beau Accessoires met sieraden gemaakt van edelstenen en Marloes van Lucky Leaf met badass statement kleding voor zowel kinderen als volwassenen. De dag was voor mij écht een groot succes.

Gelukkig niet alleen

Gelukkig hoefde ik niet alles alleen te doen met de voorbereiding; Marlene van Strik erop events heeft me geholpen met de decoratie en styling van de ruimte wat echt een enorme bijdrage heeft gehad aan de sfeer. Het zag er fantastisch en feestelijk uit en ik heb de hele dag volgens mij gestraald van plezier. De ballonnen, bloemen en kleine details zoals de hakken-hangertjes maakten de middag écht compleet, dus ik ben Marlene ontzettend dankbaar voor haar hulp. Naast Marlene heeft ook Jaimie van Jaimie’s Hair & Beautycare mij super fijn geholpen met mijn haar en make-up, waardoor ik me de hele dag echt een prinses heb gevoeld!

Omdat ik er onwijs van geniet om vrouwen ook in het echt te ontmoeten ga ik zeker nog vaker events organiseren, alleen maar ook samen met andere onderneemsters. De eerstvolgende keer is 10 mei samen met Christa als netwerkbrunch met Mint and Chocolate; ik heb er nu al zin in!

Alle foto’s die gedurende de middag zijn gemaakt door Linda heb ik samengevoegd op één pagina. Dus wil je meer zien; neem zeker een kijkje!