Sinds kort ben ik begonnen met hardlopen. Ja, ik die altijd riep dat het absoluut niets voor mij is. Ik had het al een aantal keer geprobeerd, als kind zat ik bij een hardloopclub, ik heb met verschillende mensen geprobeerd samen te lopen en elke keer vond ik het maar niks.

Ergens vond ik dat natuurlijk ook super jammer, want ik zag zo veel mensen buiten en om me heen die er wél heel veel plezier aan beleefden. Maar na keer op keer teleurgesteld te zijn geweest had ik het opgegeven. Tot mijn man op een gegeven moment begon met hardlopen en er zo enthousiast over werd dat ik ook begon te twijfelen. Na lang twijfelen heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt; ik kocht een paar hardloopschoenen met roze strepen erop en deed mijn man de belofte dat ik zou gaan trainen om volgend jaar 10(!) kilometer hard te lopen tijdens een hardloopwedstrijd. Dat is dus mijn uiteindelijke doel; ik wil volgend jaar rond deze tijd 10 kilometer hard kunnen lopen. Waarom ik dit nu met je deel, is omdat ik vandaag tijdens het hardlopen realiseerde dat mijn poging om 10 kilometer hard te lopen heel erg lijkt op het bereiken van ieder doel. Met een duidelijk afgebakend doel, een plan, begeleiding en de nodige doorzettingsvermogen ga ik het ook bereiken.

Hoe bereik je je doel?

Zoals ik al zei, is het hebben van een duidelijk doel al de allereerste stap. Elk doel is haalbaar -met enkele uitzonderingen daargelaten- mits je ervoor bereid bent te werken (of in mijn geval ervoor te trainen). Heel veel is een kwestie van mindset. Als ik bijvoorbeeld kijk naar het hardlopen, dan is het makkelijk om ’s ochtends te zeggen; “ik heb nu echt geen zin, ik ga maar niet” of tijdens het lopen “oef ik voel me nu wel moe, ik denk dat ik stop”. Maar door mijn hardloopkleren aan te trekken en met mezelf af te spreken dat ik telkens een klein stukje verder ren, rek ik mijn grenzen steeds een beetje verder tot ik uiteindelijk echt 10 kilometer kan lopen. Daar heb ik een bijpassend plan bij bedacht om het rustig op te bouwen en word ik begeleid door een app op mijn telefoon die me steeds verteld of ik moet hardlopen of wandelen. En geloof me; elke keer als de stem zegt dat ik mag wandelen dan juich ik vanbinnen.

Vergelijken met anderen is killing

Als ik aan het hardlopen ben kom ik ontzettend veel anderen tegen die óók aan het hardlopen zijn. Zo goed als allemaal houden ze het langer vol dan ik en zijn ze een stuk sneller. Soms betrap ik mezelf erop dat ik mijzelf vergelijk met hen en dat ik dan teleurgesteld ben in mezelf. Dan kan ik even verdrietig worden en het gevoel krijgen dat ik nooit zo goed word als zij. Dat is best frustrerend en dan heb ik af en toe de behoefte om er gewoon mee te stoppen. Maar dan realiseer ik me dat zij vaak al veel langer bezig zijn dan ik, dat ik een heel ander persoon ben en dat hoe ik het doe werkt voor mij. Mezelf vergelijken met iemand anders is onmogelijk en nog meer dan dat; het is oneerlijk. Tegenover hen maar vooral tegenover mijzelf. Ik hoef niet zo snel als anderen te lopen, of net zo hard. Mijn eigen tempo past bij mij en dat is goed. Wanneer we te lang blijven hangen in onszelf vergelijken, dan trekken we onszelf onvermijdelijk omlaag en dat is zonde. Iedereen heeft zijn of haar talent en iedereen kan andere talenten ontwikkelen. Dus op zo’n moment raap ik mezelf bij elkaar en ga ik door. Stapje voor stapje bereik ik mijn doel.

Doelen bereiken met Project Dromenvanger

Ik heb Project Dromenvanger ontwikkeld voor vrouwen die ook hun doelen willen bereiken. Die een droom hebben (concreet of niet) en die graag willen waarmaken. Om (weer) gelukkig te zijn in hun leven, meer zelfvertrouwen te krijgen en te gaan doen wat zij altijd al hadden willen doen. Een droombaan vinden in loondienst of als zelfstandig onderneemster, een droomreis maken of een studie vinden die echt 100% bij ze past.

Vrouwen die aan Project Dromenvanger hebben meegedaan, zagen eindelijk hun potentie, leerden om met meer focus te werken, durfden stappen vér uit hun comfortzone te zetten, stopten met uitstellen, kregen meer begrip voor zichzelf en voor anderen en bovenal; zij maakten hun dromen waar. In het groepstraject ga je met de 9 verschillende modules aan de slag, waarbij je bijvoorbeeld een concreet plan gaat maken voor nu én voor de toekomst en waarin je leert hoe je keuzes kunt maken die écht bij jou passen. Om de week hebben we een online groepscall, waarbij we de opdrachten bespreken en nog verder de diepte in gaan, zodat je altijd een stok achter de deur hebt en kunt sparren met andere deelneemsters. Zo help je jezelf en anderen stappen te zetten en vooruit te komen. 

Heb jij een droom of doel waar je steeds maar niet aan toe komt? Wat je steeds maar uitstelt tot het er uiteindelijk niet van komt? En wil jij voorkomen dat jij straks met spijt terug kijkt op de dingen die je niet hebt gedaan? Schrijf je dan zeker in voor Project Dromenvanger en zet je woorden om in daden. Loop die marathon, maak die droomreis, creëer jouw droombaan en -leven. Op jouw eigen tempo, onder persoonlijke begeleiding. Hervind jezelf en kijk met een grote glimlach de toekomst tegemoet, want dat verdien je.