Hoe vrij ben je werkelijk? Deze vraag stel ik mezelf regelmatig om te bepalen of mijn leven nog echt bij mij past. Vrijheid; voor mij en zoveel anderen ontzettend belangrijk, we hebben er als land het afgelopen weekend bij stilgestaan en we hebben het gevierd. Maar wat doen we nou echt met het concept? Natuurlijk leven we (redelijk) in vrede en zitten we niet letterlijk ergens opgesloten. We mogen kiezen en hebben onwijs veel rechten en mogelijkheden. En toch geloof ik dat veel van ons helemaal niet zo vrij zijn als we eigenlijk zouden willen. Dat we niet van onze vrijheid en mogelijkheden genieten en gebruik maken als we zouden kunnen. Want alhoewel we van buiten vrij zijn; we houden onszelf (en elkaar) toch vaak gevangen.

Je houdt jezelf gevangen

Je houdt jezelf voor mijn gevoel vaak gevangen, meestal ook zonder dat je het doorhebt. Het afgelopen weekend hebben we natuurlijk stilgestaan bij het feit dat we nu in vrede leven en dat we niet worden onderdrukt. En dat is natuurlijk geweldig; maar wat DOE je nu met de vrijheid die je hebt? Doe jij elke dag waar je plezier aan beleeft? Ben jij 100% jezelf? Durf jij jouw dromen uit te spreken en waar te maken? Of laat je je toch nog tegenhouden door je omgeving, je eigen belemmeringen en overtuigingen?

Hoe vrij ben je werkelijk?Vrijheid als onderneemster

Toen ik begon met ondernemen voelde ik me helemaal vrij. Ik kon doen wat ik wilde, voor wie ik dat wilde en wanneer ik dat wilde. Maar al vrij snel merkte ik dat ik helemaal niet zo vrij was als ik dacht. Als tekstschrijver werd ik freelance ingehuurd om een tekst te schrijven zoals het bedrijf het wilde. Met deadlines die mijn opdrachtgever stelde. En ik MOEST zoveel; aanwezig zijn op social media, administratie bijhouden, klant contact, mail bijhouden, schrijven; noem maar op. Dat wist ik van te voren en daar heb ik bewust voor gekozen, maar voor ik het wist was ik zo druk met alles wat moest, dat ik geen tijd meer had voor wat IK wilde. Ik was niet vrij; ik was in dienst van mijn bedrijf en dát was precies wat ik niet wilde! Toen ik ging kijken naar wat ik WEL wilde en dus de vraag stelde hoe vrij ik werkelijk was, realiseerde ik dat ik zelf mijn leven en dus mijn bedrijf kon vormgeven zoals ik dat wilde. De keuze om voor een verandering te gaan zodat ik de vrijheid kon ervaren waar ik altijd naar verlangde was voor mij een makkelijke keuze, maar het uitvoeren was natuurlijk een tweede. Door in mezelf en mijn bedrijf te investeren heb ik de kennis opgedaan, vaardigheden geleerd en met verschillende mensen gewerkt om mijn bedrijf de vorm te geven die ik altijd wilde. Dit is een doorlopend proces zoals je misschien al hebt gemerkt, want verandering is onvermijdelijk. Ik ben me er nu alleen zo bewust van, dat ik zelf de verandering kan sturen.

Mijn verandering

Hoe mijn bedrijf is geworden wat het nu is heb ik in een eerder blog uitgebreid beschreven. Nu wil ik met je delen waar ik naartoe wil. Goals on Heels is voor mij altijd bedoeld als platform. Een plek waar ik mijn ervaring en inzichten kan delen, maar waar anderen dit ook kunnen doen. Zodat jij jouw leven kunt leven zoals JIJ dat wil. En wanneer je daar ondersteuning in kunt gebruiken kun je daarvoor ook 1-op-1 en in groepsvorm met mij samenwerken. De komende tijd gaat er dus een en ander veranderen (en dat zal ook altijd zo blijven omdat verandering onvermijdelijk is 😉 ). Ik geef bijvoorbeeld 16 mei het webinar Durf te veranderen om jou de stappen te geven om jouw leven weer bij jou te laten passen, komt er elke week een gastartikel online van een expert op verschillende gebieden en de komende tijd stellen deze vriendinnen van Goals on Heels zichzelf aan je voor. Ook hebben een aantal diensten plaats gemaakt voor mijn vernieuwde aanbod, waarin ik je op de allerbeste manier kan ondersteunen om jouw leven te leiden zoals jij dat wil. Ik kijk er al ontzettend naar uit!

Welke verandering in jouw leven stel jij alsmaar uit?