Het voelt alweer als een eeuw geleden, maar eigenlijk is het pas 2 weken terug dat ik op vakantie was. We waren met ons gezin naar Denemarken, heel spontaan eigenlijk want het was totaal niet het plan om te gaan. Gelukkig kan ik als ondernemer gemakkelijk schuiven in mijn planning, helemaal omdat ik voornamelijk online werk en ik dus kan werken van waar ik maar wil. We hadden een prachtig huis gehuurd aan zee waar we echt even tot rust konden komen (voor hoever dat gaat met twee kleine kinderen 😉 ).

Inzichten van vakantie

Altijd als ik op vakantie ben dan stromen de inzichten van alle kanten. Dit keer had ik mijn laptop wel mee, maar heb ik hem alleen open gehad voor de volle maan ceremonie die in die week viel. Heerlijk om met die energie weer de week in te gaan en nog meer los te laten. Op de een of andere manier had ik tegelijkertijd enorme behoefte om te werken en ook om totaal niets te doen, wat voor een aantal innerlijke conflicten heeft geleid. Daardoor kon ik niet altijd zoveel ontspannen als ik normaal gesproken doe, maar ook hier heb ik weer enorm veel van geleerd.

Mijn belangrijkste inzichten:

  • Balans is ALTIJD key. Het maakt niet uit wat je doet of niet doet, zolang er balans is is het goed. We hebben elke dag iets actiefs gedaan en elke dag ook gewoon in het huisje gehangen en dit zorgde ervoor dat het heel relaxt was. Niks moest en alles kon.
  • Te veel focussen op “moeten” ontspannen zorgt er juist voor dat je meer spanning ervaart.
  • Geniet van het moment, ongeacht wat er in het moment gebeurt. Er hoeft niet altijd ACTIE te zijn, even helemaal niks is ook goed.
  • SPEEL! De kinderen kregen LOL poppetjes, waarvan ik vooraf enorme spijt had dat ik die had gekocht. Maar wát zijn die poppetjes ontzettend leuk. We hebben er samen uren mee gespeeld, ik kreeg energie voor 10, voelde me weer jong en creatief en ook de kinderen genoten ervan.
  • Ik kan kalm blijven in elke situatie. We kwamen stil te staan met de auto op de Duitse Autobahn ongeveer 3 uur rijden van ons huis af en ik bleef kalm, praatte in mijn beste Duits met de hulpdiensten (en geloof me, mijn Duits is niet al te best meer), hield de kinderen rustig en wist zelfs zelf positief te blijven.

Welke inzichten nam jij mee van de afgelopen vakantie?