Kleuren healing is al vele jaren bekend. In een regenboog zijn er zeven kleuren – rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Dit zijn de kleuren van het spectrum. De zeven kleuren van de regenboog komen overeen met de kleuren van de zeven chakra’s. 

Kristallen zijn er in veel kleuren en het is logisch om kristallen in verschillende kleuren te verzamelen. Het is een goed idee om meerdere rode en gele stenen in je verzameling te hebben. Je kunt kleuren healing doen door je keuze van kristallen in die kleur. 

Op deze manier kunnen kristallen worden gebruikt als hulpmiddel voor healing door de werkelijke kleur van de stenen. 

Kleuren en hun betekenis 

Rood

Energie, moed, vitaliteit, vuur, passie, glorie, drive en innerlijke kracht.
Rood is de warmste van alle kleuren en rood is de meest gekozen kleur door extroverte mensen en vooral bij mannen zeer geliefd. Negatieve energie is verbonden aan rood doordat rood woede en boosheid opwekt maar positief staat het voor voorspoed en vreugde rood symboliseert passionele liefde. Rood staat ook voor liefde en vitaliteit. En geeft energie aan passie en lust. 

Rode stenen: Granaat – Bevordert helderziendheid 

Jaspis – Laat je aarden Koraal – Bij botbreuken Vuur opaal – Maak moedig en energiek. 

Oranje

Vreugde, vriendschap, optimisme, familie, loyaliteit, gemeenschap en erbij horen.
Oranje edelstenen geven energie en hebben een revitaliserend opwekkend effect. Ze brengen vreugde en positiviteit en bevorderen de creativiteit.Ze zorgen er tevens voor dat de energie in ons lichaam goed verdeeld wordt. Oranje edelstenen helpen ons om het evenwicht in onszelf te vinden zodat we in balans zijn. 

Oranje stenen: Carneool – Geeft moed en vertrouwen in jezelf en omgeving 

Oranje calciet – Voor creativiteit en onaantastbaar vertrouwen 

Geel

Verlichting, optimisme, daadkracht, eerlijkheid, warmte en bewustzijn.
Gele energie is als de energie op een vol zonnige dag waarbij de zon hoog aan de hemel staat. Geel brengt helderheid en begrip en maakt het verstand helder. 

Gele stenen: Citrien – Voor wilskracht en absolute onafhankelijkheid 

Topaas – Versterkt het hele lichaam Barnsteen – Verwarmende steen 

Groen

Vernieuwing, groei, welvaart, geluk, geld en gezondheid.
Groen bevat de krachtige energie van de natuur, groei en expansie. Groen bevat de krachtige energie om te willen vermeerderen. Groen is de kleur van het hart chakra die helpt om te voelen en daarom wordt ook wel gezegd dat groen de kleur van het hart is. Groen is de meest rustgevende kleur. Groen staat symbool voor zelfrespect. 

Groene stenen: Amazoniet – Geestelijk reinigende steen 

Avanturijn – Goede huidreiniger Serpentijn – Vermindert agressie Peridoot – Beschermt tegen negativiteit 

Blauw

Vertrouwen, eer, respect, geloof, acceptatie en zuivering.
Blauw is de koelste kleur, de kleur van de hemel, de oceaan. Blauw geeft een gevoel van afstand, artiesten gebruiken het om perspectief weer te geven.De kleur blauw bevordert in belangrijke mate innerlijke rust maar geeft ook geestelijke verdieping. 

Blauwe stenen: Lapis lazuli – vriendschapsteen 

Sodaliet – Stabiliseert en brengt harmonie Aquamarijn – goed voor de keel chakra 

Paars

Creativiteit, zelfvertrouwen, poëzie, zelfkennis en perceptie.
Paarse energie brengt je leven in balans en helpt obstakels te verdwijnen. Paars is de kleur van mensen die een goed beoordelingsvermogen hebben, mensen omringt door paars hebben vaak een gevoel van vrede met zichzelf. 

Paarse stenen: Amethyst – Voor zuivering, bescherming en helderheid. Fluoriet – Geestelijke katalysator Lepidoliet – Emoties kalmeren en brengt balans 

En met een beetje kleurenkennis en edelstenen kennis kan je een echte power steen voor jezelf kiezen. En vergeet niet volg altijd je intuïtie bij het kiezen van je edelsteen.