Hoe vaak twijfel je over de keuzes die je maakt? Als kind bedenk je dat je iets wil doen en dan ga je dat doen, maar terwijl je opgroeit en ouder wordt leren we steeds meer dat er consequenties zijn aan datgene wat we doen. Kies je om huis A te kopen, dan koop je huis B niet bij wijze van spreken. Kies je ervoor om van een schommel te springen wanneer die op zijn allerhoogst is, dan kun je vallen en je bezeren. Ongeacht welke keuze je maakt; er is altijd een gevolg. Wanneer je twijfels hebt over de gevolgen van een keuze, dan wordt het steeds lastiger om keuzes te maken. Tot je op een punt komt dat je niet meer durft te kiezen en er uiteindelijk voor je gekozen wordt. Kiezen om niet te kiezen is ook een keuze en 9 van de 10 keer is het gevolg dan niet wat je had gehoopt.

Waarom twijfel je?

Je twijfelt omdat je niet precies weet wat je wil. En je weet niet wat je wil, omdat je a; er nog nooit over na hebt gedacht en/of b; je laat je te veel leiden door wat andere mensen zouden kunnen vinden. Bij veel van mijn klanten komt de combinatie van beide antwoorden naar boven als ik vraag waarom ze twijfelen. Dan kunnen ze niet kiezen tussen 2 (of meer) opties en zouden ze voorheen hebben gekozen om niet te kiezen en maar te zien wat het zou worden. Als je graag een eigen bedrijf wil hebben waar jij ook echt jouw droomleven van wil kunnen leven, dan zul je dáár voor moeten kiezen. En alleen zeggen dat je ergens voor kiest is nog niet kiezen; je moet het ook DOEN. Laat dát nou vaak het lastigste zijn. Want wat gaan mensen zeggen wanneer je de stap gaat zetten om te veranderen? Wanneer jij kiest om voor jezelf te kiezen en eindelijk eens jezelf als prioriteit nr.1 gaat zien? Straks vinden ze me egoïstisch of raar; “moet je haar nou zien met haar gekke ideeën.”. Maar de mensen in je directe omgeving zijn gelukkig als ze zien dat JIJ gelukkig bent. En wanneer ben je gelukkig? Wanneer je het lef hebt om jouw dromen waar te maken.

Keuzes maken zonder te twijfelen

Een kort stappenplan;

  1. Neem tijd voor jezelf
  2. Weet wie je bent
  3. Weet wat je wil
  4. Weet hoe je het wil
  5. Maak een plan
  6. Deel het plan
  7. VOLG het plan

Je ziet; het begint bij jezelf. Alles draait om jou en wat jij zou willen. Want niemand anders gaat jouw dromen voor je waarmaken, dat kan alleen jij. Maar ontdekken wat je wil, hoe je het wil en het vervolgens doen kan best lastig zijn. Soms zien we niet eens alle opties die er zijn, denken we dat we moeten kiezen tussen A en B, terwijl C op een krukje naar je staat te zwaaien. Weet dat je altijd een keuze hebt, ook als de situatie er niet naar lijkt te zijn. Ook als je 1 optie krijgt, je hebt in ieder geval de keuze hoe je deze optie jouw leven laat beïnvloeden. Tijdens Project Dromenvanger sluiten we altijd af met een keuze kompas, een lijst waarlangs je elke keuze kunt leggen die je te maken hebt en waarmee je zonder te twijfelen de keuze kunt maken. Dit is een traject wat je zelf online kunt volgen, maar wat je ook onder persoonlijke begeleiding van mij kunt volgen.

Ik wil leren kiezen

In slechts 9 modules (plus nog een aantal toffe bonussen) leer je jezelf écht goed kennen en ga je van dromen, naar durven en ook echt DOEN. Je kunt ervoor kiezen om deze cursus zelf te doen, met 1-op-1 begeleiding van mij of als member waarbij je lid wordt van de community. Inschrijven voor het membership is nog tot het einde van de maand mogelijk, daarna sluiten de deuren weer. 

Wat kies jij?

Elke keuze die je in het verleden hebt gemaakt heeft geleid tot het leven wat je nu leidt. Jij staat zelf aan het roer van jouw leven. Wil je dat leven als jezelf, of wil je leven op de voorwaarden van een ander? Gelukkig is een keuze niet definitief, je kunt altijd kiezen om een andere kant op te gaan. Ook als je in eerste instantie echt 100% achter je keuze stond en als blijkt dat dit toch de verkeerde keuze was. En kom je er even niet uit, dan kun je altijd een Clarity Call plannen op één van de beschikbare dagen en dan denk ik met liefde met je mee.

Welke keuze had je graag anders gemaakt in het verleden?