Op dit punt in mijn carrière maakt de opmerking ‘Het doet er niet toe hoe ik eruit ziet op werk’ mij onwijs treurig en ik moet er keihard om lachen. Je kan er anno 2019 niet meer om heen. De keiharde waarheid is. UITERLIJK je hele presentatie doet er toe! – Wen er aan! Er zijn tal van studies die aantonen dat goedgeklede mensen vaker promoveren op hun werkplek. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar rangen, vermogens waarbij in een quick fix mensen werden beoordeeld en gerangschikt puur op basis van de presentatie. 


Ik bedoel, heb je wel eens de film Devil Wears Prada gezien?  Merk op hoeveel meer Andy op haar werk gedaan krijgt als aankomt in haar doordrenkte Chanel Make-Over. En als je denkt dit gebeurt alleen in films, dan moet ik je toch weer vertellen dat je fout zit. Ik denk aan een klant met wie ik onlangs gewerkt heb: Een Badass-CEO en zou als PA worden gezien bij verschillende afspraken. Waarom? Vanwege haar uiterlijk. Na een make-over passend bij wie ze is. Was ze nu in staat om een kamer te besturen zonder een woord te zeggen en was ze in staat haar werk effectiever te doen omdat ze automatisch met respect zichzelf presenteerde. 

Ik vind dat dit keihard telt voor ondernemers, waaronder ikzelf. Als ik een luie mode-dag heb en ik een shop afspraak heb staan met een klant en het winkelpersoneel me van top tot teen bekijkt met de gedachten ‘ben jij serieus een stylist?’ is het absoluut verontrustend om mij te verwarren met een assistent op z’n dag. Mijn stijl moet altijd scherp zijn!


Ik als ondernemer heb een bedrijf, mijn uiterlijke presentatie dient altijd krachtig te zijn. JE bezit je bedrijf én je werkt er. Het is niet dat jij jezelf in huurt en het er verder niet toe doet.

Kleed jij je met respect voor je werkplek? Mijn gok is waarschijnlijk niet. Stel jezelf deze vragen als je je in de ochtend aankleedt voor je werk. Och en voor alle thuiswerkers die werken in een huispak, Come on! (later meer daarover)

De vragen: 

– Zie ik eruit als de baas of een assistent?

– Zou ik mezelf promoten op basis van mijn uiterlijk vandaag of een deal met me sluiten?

– Voel ik me krachtig in mijn uiterlijk?

– Zou ik me schamen als iemand boven me, of een klant die me in deze outfit had willen benaderen?

Als je antwoorden op deze vragen elke dag in je voordeel kunt krijgen, dan speel je dit spel al aardig goed en ben je zelf aan het winnen. Je zult merken dat je snel vooruit gaat in je carrière en dat de mensen voor je werken en je het respect geven dat je verdient.

#Like a pro!

Liefs,

Felicity 

Wil je dat ik een keertje mee kijk met jouw professional look? Stuur me dan een mail: info@moretomatch.com