Manifesteren is voor mij een beetje een jeukwoord geworden, terwijl het juist een onwijs mooi proces is. Het woord wordt gewoon een beetje te pas en te onpas gebruikt om aan te geven dat je iets graag wil. Het wordt ook wel gebruikt als excuus om niets te doen; “ik ga nu even zitten mediteren en dan manifesteer ik dat eventjes in mijn leven”. Maar manifesteren is juist een heel praktisch proces waarbij je juist hele geïnspireerde stappen zet in plaats van willekeurig stappen te zetten zonder eindresultaat in gedachten. Maar hoe kun je manifesteren wat je wil? Hieronder heb ik het super praktisch voor je uitgelegd.

Manifesteren wat je wil, super praktisch uitgelegd

Laat me beginnen bij het begin; want wat is manifesteren precies? Manifesteren houdt voor mij in dat je iets werkelijkheid ziet worden wat je graag wil. Iets wat in je hoofd zit komt in je dagelijkse leven, in jouw eigen realiteit. Niet door álles te doen om te krijgen wat jij wil, maar juist bewust stappen te nemen om jouw dromen waar te maken. Je kunt manifesteren een beetje vergelijken met een huis bouwen. Als je ’s ochtends wakker wordt en denkt dat je een huis wil bouwen, dan ga je ook niet hals over kop naar de bouwmarkt om bakstenen te kopen. Je bedenkt eerst wat je wil, hoe je bijvoorbeeld wil dat je huis eruit komt te zien.

Daarna ga je het plan maken, de juiste voorbereidingen treffen (misschien wel mensen inhuren om je te helpen) en dan ga je volgens het plan stap voor stap bouwen. En onthoud; de beste huizen zijn vaak niet in één dag gebouwd, dus manifesteren kan ook best wat tijd in beslag nemen ;).

praktisch manifesteren wat je wil

Bewust werken aan je dromen

Okay heel leuk Marloes, die vergelijking met het bouwen van een huis. Maar hoe vertaalt zich dit dan praktisch naar mijn droom? Ik zal het je stap voor stap uitleggen;

  1. Weten wie jíj bent en wat jij wil.
  2. Heel helder krijgen wat je droom is en wat deze droom gaat betekenen voor je leven
  3. Mediteren (yes yes daar is het dan). Waarom mediteren? Om je hoofd tot rust te brengen en vanuit dáár…
  4. Een plan maken om die droom waar te maken
  5. Het plan volgen en bijschaven waar nodig
  6. Elke dag bewust ruimte maken in je hoofd door meditatie, je doel opschrijven en de juiste stappen zetten die horen bij jouw einddoel.

Ondertussen ga je niet zitten “wachten” tot je droom is uitgekomen. Bekijk wat je bij stap 2 hebt gedaan; namelijk ontdekken wat het waarmaken van je droom betekent voor jouw leven. Is jouw droom bijvoorbeeld om je eigen bedrijf te starten zodat je meer tijd hebt om te genieten van je kinderen? Ga dan niet wachten tot je je eigen bedrijf hebt om te genieten van je kinderen 😉 want dat kan nu óók. Dus staar je niet blind op wat je voor iets “tastbaars” wil manifesteren, maar bekijk juist wat dit zou bijdragen aan je leven en leef je leven op die manier.

Probeer het gevoel al op te roepen van het bereiken van je manifestatie, want dat maakt het niet alleen al veel eerder leuker, maar ook veel gemakkelijker om gefocust te blijven werken aan je doel.

Leer om zelf dit plan te schrijven

Ik vond het eerst heel lastig om zelf het plan te schrijven met de stappen die ik moest zetten om mijn droom waar te maken. Want wáár begin je in vredesnaam? Inmiddels heb ik dit proces onder de knie en wil ik je dit heel graag leren om dit plan ook voor jezelf te schrijven. Door te ontdekken wát het nou eigenlijk echt is wat je wil, keuzes te durven maken die daarbij horen en je te begeleiden in het zetten van deze stappen. Wil je graag met mij bewust werken aan jouw dromen en jouw eigen stappen leren zetten? Schrijf je dan in voor het aankomende transformatie traject.

We beginnen woensdag 8 april om 20.00 uur met een live (online) sessie/ Daarin bepalen we onze intenties en laten we los wat ons tegenhoudt. Daarna gaan we 4 weken lang gefocust werken aan onszelf om de stappen te zetten die nodig zijn om onze dromen daadwerkelijk waar te zien worden. Doe jij ook mee?