Van jongs af al was ik in aanraking gekomen met edelstenen. Ik vond ze altijd heel bijzonder en mooi. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder ook edelstenen in haar tas had. Terwijl zij er niet veel van wist, kwam ik nu pas achter. Maar bij mij gaat het heel anders want door mijn nieuwsgierigheid wilde ik veel meer weten. En daardoor ging ik me er meer in verdiepen. En ik moet je zeggen dat ik er veel energie van krijg van alles dat ik te weten kom. En mijn energie verspreidt zich ook hier thuis. Want mijn man vindt het ook bijzonder, mijn dochter ook en zelfs mijn zoon praat er soms over. En omdat iedereen net zo enthousiast is als mij, maakt het heel leuk om samen deze pad te bewandelen en dingen met mijn naasten te delen. 

Spiritueel 

En door de edelstenen pad kom ik ook meer in aanraking met de spirituele pad. Wat ik ook heel mooi vind. Ik was van kleins af al spiritueel opgevoed. Maar ik kwam er op een moment van mijn leven dat ik niks meer kon begrijpen. Ik was zoekende. Ik zat gewoon in een knoop ik durfde niet echt te zeggen in wat ik echt geloofde. Maar beetje bij beetje begon ik weer de weg te vinden. En nu ben ik weer op dit mooie pad. Ik praat er niet vaak over omdat het soms best moeilijk kan zijn. Vooral omdat ik katholiek ben opgegroeid dan kan ik niet gaan zeggen sorry mensen maar ik geloof niet meer in een religie. Maar op een gegeven moment moest het echt eruit. Ik vind het altijd moeilijk om dingen te verbergen van iemand waarvan ik houdt. Dus ik heb gewoon aan mijn moeder verteld en die begrijp mij. We zijn nog steeds heel close we houden nog steeds heeeel veel van elkaar maar ieder met hun geloof. 

Edelstenen en kristallen 

Ik ben mezelf ook meer gaan verdiepen in edelstenen of kristallen. Het woord kristal of steen kan vaak worden uitgewisseld. want een kristal is vaak een steen, maar niet alle stenen zijn kristallen.Kristallen worden gevormd door natuurlijke uitlijningen van mineralen in de loop van de tijd. Kristallen worden altijd op een georganiseerde manier gerangschikt en worden langzaam opgebouwd. Deze formatie, of rooster, is zodanig gestructureerd dat een energieveld wordt gecreëerd in en rond elk kristal. Wanneer kristallen je aura beïnvloeden, kan dit de trillingen van je aura enigszins veranderen en dit draagt bij aan de helende eigenschappen van de kristallen. kristal is niet schadelijk voor het lichaam. Niet alle kristallen zijn gemaakt van dezelfde elementen en verschillende kristallen zijn goed voor verschillende dingen. 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn verhaal en met mijn edelstenen kennis. Als je vragen hebt dan hoor ik het graag. Till next!