Episode 1; Mijn reis naar het ondernemerschap

Toch liever lezen?

Welkom bij de aller eerste episode van de Goals on Heels podcast. Elke week komt er een nieuwe episode online over werkgeluk, op alle mogelijke manieren. Ik ben Marloes en in deze eerste episode neem ik je mee in mijn verhaal. Ik vertel je hoe ik van een meisje wat doodongelukkig is met haar baan, ben gegroeid naar een vrouw met een dreamjob en ik deel 5 inzichten waar je aan kunt zien of jij echt op je plek zit. Ik hoop je hiermee te inspireren en te laten zien dat het ook voor jou mogelijk is!

Na de middelbare school heb ik Arts and culture gestudeerd in Maastricht, ik wilde toen in de cultuursector gaan werken maar had nog geen idee wat. Toen ik afstudeerde kwam er bij een bank de vacature vrij voor een social media adviseur waarvan ik toen dacht dat ik de bank zou adviseren in het gebruik van Social media; precies wat ik had gestudeerd. Niets bleek minder waar, ik mocht gewoon klanten adviseren via social media. Oh en dat mocht ook niet meteen, want ik moest eerst ervaring op doen aan de telefoon. Uiteindelijk werd ik “onverklaarbaar” ziek, ik had buikkramp, was misselijk maar ik was niet zwanger. Dat het kwam door stress en ongelukkig zijn op de werkvloer weet ik nu, maar toen dacht ik dat het aan mij lag. Uiteindelijk heb ik toen met een coach gesproken die me vertelde waar ik last van had en of ik niet eens iets anders wilde doen.

Ik ben bij een andere bank gaan werken, op de afdeling achterstandenbeheer. Werd zwanger en mijn contract hield “opeens” op. En van daaruit ben ik eigenlijk gaan job hoppen, meestal zat ik ergens een half jaar en dan ging het weer kriebelen om een andere baan te zoeken. Ik vond het prima, want ik had naast mijn werk een lieve man, twee prachtige dochters en we hadden ook een mooi huis gekocht. Al mijn jeugddromen waren uitgekomen en over werk had ik eigenlijk nooit echt gedacht, want dat is gewoon iets wat je moet doen om geld te verdienen.

Iets bleef knagen, want ik was niet gelukkig met het werk wat ik deed. Dit werkte meer door in mijn privé leven dan ik had verwacht dus er moest wel iets gebeuren.

Ik schreef me in bij de KvK als tekstschrijver met de intentie om dit de eerste paar jaar naast mijn vaste baan te doen. Niets bleek minder waar; toen ik eenmaal startte ging het zo hard dat ik na 3 maanden mijn vaste baan al op heb gezegd om fulltime voor mezelf aan de slag te gaan.

Dolgelukkig was ik, maar ik wist ook dat er meer in zat dan alleen schrijven. Ik vond vooral de gesprekken met mensen leuk en ook merkte ik dat ik tijdens de gesprekken heel erg meedacht met mijn klanten en het schrijven achteraf; tja het hoorde er nou eenmaal bij. Niet veel later maakte ik de switch naar Personal Cheerleader. Ik had al een hele tijd geblogd over persoonlijke ontwikkeling en ik ben ervan overtuigd dat iedere vrouw haar dromen kan waarmaken. Project Dromenvanger was geboren en ik ben onwijs dankbaar dat ik al zoveel mooie vrouwen heb mogen helpen.

5 inzichten/vragen die ik met je wil delen, waaraan jij kunt zien of jij nog op je plek zit

 1. Houd je energie over aan het einde van de dag of ben je helemaal uitgeput?
  Wanneer je aan het einde van de dag helemaal uitgeput bent, is de kans erg groot dat je werk niet 100% bij je past. Krijg je er juist energie van, dan houd je aan het einde van de dag energie over om leuke dingen te doen.
 2. Heb je ’s ochtends zin om te beginnen aan de dag, of kom je met heel veel moeite je bed uit?
  Als jij je werk echt leuk vindt, dan spring je (in ieder geval 99% van de tijd) met plezier je bed uit om aan de dag te beginnen. Is het andersom en kom je 99% van de tijd met moeite je bed uit dan zit je niet op je plek (of je maakt het echt elke avond véééél te laat 😉 )
 3. Krijg je wel genoeg waardering voor je werk?
  En met waardering bedoel ik meer dan alleen complimentjes en bedankjes; waardering ontvang je ook in de vorm van geld. Krijg jij betaalt voor de waarde die jij levert of krijg je te weinig? Natuurlijk is geld niet het belangrijkste, maar het draagt zeker bij aan je werkgeluk.
 4. Daagt je werk je wel genoeg uit? Blijf je makkelijk geïnspireerd, of moet je elke dag weer de uitdaging zoeken?
  Genoeg uitdaging zorgt ervoor dat je blijft nadenken en dat je geïnspireerd blijft. Moet je elke dag zoeken naar de uitdagingen, dan kost dat vaak meer energie dan het oplevert.
 5. Heb je leuke mensen om je heen of hangt er continu een vervelende sfeer?
  Sfeer bepaalt ook voor een groot deel in hoeverre jij gelukkig wordt en blijft op je werk. Hangt er continu een nare sfeer, wordt er veel geroddeld en onderling “gevochten” dan moet je continu in een soort overlevingsmodus. Als we het hebben over werkgeluk; dit draagt er niet echt aan bij 😉

Ik hoop dat je met deze 5 vragen ook meer inzicht hebt gekregen of jij nu op de juiste plek bent of dat er werk aan de winkel is. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de episode van vandaag, stuur me dan gerust een berichtje en dan help ik je graag! Ik geef elke maand 6 gratis clarity calls weg waarin ik jou met liefde help om de eerste stappen te zetten in de juiste richting. Ik spreek je de volgende keer!

 

Schrijf je in voor de gratis Focus Course!

Leer van 24 tot 28 juni om met meer zelfvertrouwen de keuzes te maken die 1000% bij jou passen.

Yes je hebt je ingeschreven!