Dit recept voor een broccoli plaattaart is super simpel en zó ontzettend lekker! Je kunt de ingrediënten altijd vervangen met vegetarische of vegan alternatieven of aanvullen met dingen die je zelf heel lekker vindt. Ik vind in recepten altijd less is more, vaak zijn de lekkerste gerechten met de minste ingrediënten.

Hieronder kun je het recept uitgeschreven lezen, onderaan is er ook een printbare pdf voor je toegevoegd om te downloaden!

Ingrediënten

* Een rol vers bladerdeeg. Bevroren plakjes kan ook, maar verse is echt lekkerder!
* (Vega) ham blokjes
* Champignons
* Een rode ui
* Een stronk broccoli
* 30+ geraspte kaas (zelf geraspt is natuurlijk het lekkerst!)
* Mozzarella
* Pesto
* Crème fraîche
* Peper en zout naar smaak

Broccoli plaattaart

Bereiding

Verhit de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten. Rol de bladerdeeg af en bestrijk deze met crème fraîche. Ik houd er zelf van om dit royaal te doen, mijn man houdt er minder van dus ik bestrijk de helft minder
dik.

Strooi peper en zout naar smaak over de crème fraîche. Snijd de champignons in plakjes en de ui in halve ringetjes. Vervolgens beleg je de bladerdeeg bodem met de champignons, ui, broccoli en ham blokjes. Besprenkel de plaattaart met wat pesto, ook weer naar smaak. Ik vind het lekker als in ieder geval op alle broccoli een beetje pesto zit.

Snijd de mozzarella in stukjes en strooi dit, samen met de geraspte kaas, over de plaattaart. Zet de taart 20 minuten in de oven, of tot deze mooi goud bruin en krokant is. Je kunt de taart het makkelijkste snijden met een pizza mes.

Eet smakelijk!