Soep: één van de gemakkelijkste manieren om snel veel groenten te eten. Tomatensoep is hier een echte favoriet en dan met name zelfgemaakte met vegetarische soepballetjes. Dit recept is geschikt voor avondeten en als lunch, dus als je overhoudt van het avondeten, bewaar dan zeker een restje voor de  lunch!

Hieronder kun je het recept uitgeschreven lezen, onderaan is er ook een printbare pdf voor je toegevoegd om te downloaden!

Ingrediënten

* 7 à 8 flinke tomaten
* 1 winterpeen
* 1 flinke ui
* 1 teentje knoflook
* 2 groentebouillon blokjes
* 1 blikje tomatenpuree
* een paar takjes tijm
* 1 theelepel Italiaanse kruiden
* 1 theelepel rozemarijn
* 1/2 theelepel kardemom
* Olijfolie
* Peper en zout naar smaak
* Vegetarische soepballetjes
* (Glutenvrije) afbakbroodjes om erbij te serveren

Vegetarische tomatensoep

Bereiding

Was de tomaten, schrap de wortel en snijd beiden in stukken. De tomaten mogen best grof gesneden worden, de wortel liever in smalle plakjes. Pel en snipper de ui, snijd
ook de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm.

Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee. Voeg daarna de wortel toe en bak al roerende 5 minuten totdat de ui en wortel zacht zijn. Voeg dan de tomaten en de rest van de kruiden toe en bak dit ongeveer een halve minuut mee. Voeg 750 ml water toe en de bouillonblokjes en laat een kwartier zachtjes koken totdat de tomaten uit elkaar vallen.

Pureer het geheel met een staafmixer (let op; schort om want het spettert!). Breng op smaak met peper en zout. Mocht de soep iets te zuur zijn voeg dan een klein schepje
suiker toe. Na het pureren voeg je de vegetarische soepballetjes toe en verwarm je deze nog 2 minuten.

Serveer met de afbakbroodjes.

Eet smakelijk!