Wanneer jullie deze blog lezen sta ik op het punt te vertrekken naar Zuid-Frankrijk. Wat een luxe, zo 3 weken voor mijn vakantie om dan nog even eropuit te gaan. Heerlijk een aantal dagen naar het buitenland met een aantal andere (on)bekende ondernemers. Wat een vrijheid. Hoe fijn!

Nu moet ik natuurlijk ook nog van alles inplannen om te posten tijdens mijn vakantie.

Ik kan ten slotte niet een aantal dagen van de radar verdwenen zijn. Het kan niet zo zijn dat ik gemist word of dat er mensen zijn die iets bij mij willen kopen dagelijks, want ja dat gebeurd.

Sorry, maar wat ben je aan het doen? Serieus? Is dát hetgene waar jij je druk om maakt? Het plaatsen van content terwijl ‘life happens’ ?

Doe niet zo idioot. Haal die vinger van je telefoon, schrap je Insta-uurtje en geniet!

Ik hoor steeds meer ondernemers zeggen dat ze zo veel moeten op het gebied van Social Media. Ik krijg daar altijd een beetje jeuk van. Jij MOET namelijk helemaal niks. Jij bent de baas over je eigen bedrijf, je eigen tijdlijn, je eigen telefoon en je eigen leven. Niet álles hoeft Social Proof te zijn. Je hoeft niet alles te delen. Je bent namelijk aan niemand verantwoording verplicht en je merkt er alleen zelf de nadelen van. Alleen de nadelen? Ja. Want de nadelen komen eerder naar voren dan de voordelen.

Zo vind jij het vast heel vervelend dat je constant ‘aan’ moet staan

Dat je iedereen constant mee moet nemen in een bepaald proces en dat jij op bepaalde dagen/momenten/tijden moet posten om maar een beetje in de menigte binnen te komen. Geloof mij: daar ga je niet blij van worden.

Het ‘aan’ staan online is iets wat ons door anderen is opgelegd. Een marketing kunstje die iedereen netjes meespeelt, maar niemand echt veel vrolijker van wordt.
Om nog maar te zwijgen over de variërende beeldbank die je zou moeten hebben, de insta-perfecte foto’s en de tip top gestylde Stories. Het kost allemaal tijd en tijd kost geld. Je moet niet constant bezig willen zijn met het maken van content en het verzinnen van een nieuwe grappige post of een inspirerend filmpje voor Stories.

Vergeet het. Je gaat dat niet volhouden. Gun jezelf ook het moment van VRIJ zijn.

We zijn tenslotte ondernemer met een reden. Een van die redenen is de vrijheid die we hebben. En toch laten we ons dingen opleggen zoals het moeten posten op Social Media.

JE.MOET.DAT.NIET.WILLEN.

Doe mij nou een plezier en gooi die telefoon aan de kant tijdens je vakantie, wanneer je géén inspiratie hebt om te posten. Wanneer je even niets wil laten zien op Stories. Wanneer je even niets anders wil doen dan heerlijk onderuit, benen omhoog, het zwembad in, met de kinderen spelen. Doe het nou. Geniet nou eens écht van je vrijheid. Ik ga dat ook doen. De komende dagen maar ook tijdens mijn vakantie. Ook een gevalletje opvoeden van je klanten.

Vind je dat moeilijk?

Kun je wel wat hulp gebruiken daarbij? Wil jij ook je rust rondom Social Media vinden en je klanten/volgers opvoeden? Stuur me gerust een berichtje.

Ik reageer pas na zondag 23 juni….. 😉

Voor contact met Christa, de social media fluisteraar, neem een kijkje op haar website!