Selecteer een pagina

Yes, de start van een nieuwe reeks artikelen naar aanleiding van alle vragen die ik via Instagram steeds ontvang. Een reeks die ik spiritualiteit voor beginners noem, omdat ik je echt van A tot Z meeneem in de basis van spiritualiteit. Spiritualiteit wordt vaak gezien als ontzettend zweverig en een ver van mijn bed show. Sommige mensen vinden het zelfs heel eng, maar dat is echt niet nodig. In mijn beleving is spiritualiteit juist heel down-to-earth en ik neem je in deze reeks artikelen dan ook mee in mijn nuchtere kijk hierop.

Spiritualiteit voor beginners

Om te beginnen: wat is spiritualiteit? In de breedste zin van het woord is het alles wat met de geest te maken heeft; “spirit”. Dat kan zijn religie of bovennatuurlijke krachten, maar in mijn optiek ook zeker innerlijk werk bij jou persoonlijk. Hoe jij kijkt naar de wereld, naar jezelf en naar je mogelijkheden. Wanneer je hier tijd aan besteedt, ontdek je steeds meer hoe jouw innerlijk werkt en hoeveel invloed jij hiermee kunt beoefenen op de wereld om je heen (manifesteren, maar hier ga ik het in een ander artikel uitgebreid over hebben).Ā Als jij veel oefent met kijken naar jezelf en van daaruit stappen gaat zetten, dan kun je spreken van “in verbinding staan” met jezelf (en het universum).

Spiriwiri voor beginners

Hoe kom je in verbinding?

Er zijn verschillende manieren om in verbinding te komen en belangrijk om hierbij te weten is dat er geen goed of fout is (zolang het ethisch verantwoord is šŸ˜‰ ). Wanneer iets voor jou werkt, dan is dat jouw manier om in verbinding te komen. De meest bekende manier is om te mediteren en zelfs dat kan op verschillende manieren. Zittend, liggend, met muziek, zonder muziek, met begeleiding; alles kan. Naast mediteren kun je ook in verbinding komen door o.a. te gaan zwemmen in natuur water, te wandelen in het bos, een boom aan te raken, met je blote voeten in het gras of de aarde te gaan staan in je tuin, ’s avonds naar de maan kijken, douchen (werkt bij mij als een tierelier), essentiĆ«le oliĆ«n, intimiteit met je geliefde en ga zo maar door. Door goed voor jezelf te zorgen (gezond te eten, genoeg te bewegen en voldoende naar buiten te gaan) kom je gemakkelijker in verbinding.

Hoe voelt het om in verbinding te zijn?

Voor mij voelt in verbinding zijn super zelfverzekerd. Ik voel soms mijn vingers helemaal tintelen, een warm gevoel in mijn buik en alles is veel helderder van kleur. Het is een beetje alsof er een soort “mist” is opgetrokken waardoor je alles veel beter ziet. Alsof alles opeens veel meer zichzelf is of laat zien. Ik merk het ook vaak aan bepaalde synchroniciteiten (kom ik ook nog op terug in een later artikel) zoals getallen reeksen die ik opeens overal zie, de zon die doorbreekt op het moment dat ik ergens om moet glimlachen of als ik aan iemand denk en opeens een telefoontje krijg. De zaken die je normaal gesproken als puur toeval zou bestempelen, maar die op een gegeven moment toch wel erg vaak voorkomen. Zo kun je ook bepaalde tekens krijgen vanuit het universum waaraan je kunt zien dat je in verbinding bent, maar ook hierover ga ik het op een later moment hebben.

In de komende artikelen ga ik nog veel verder in op de verschillende aspecten van spiritualiteit en beantwoord ik nog meer van jullie vragen. Heb jij nog een vraag rondom spiritualiteit, stuur me dan zeker een mailtje op info@goalsonheels.nl of laat je vraag hieronder achter!

Hoe spiritueel ben jij?

Wil jij de aankomende maan meedoen met de volle maan meditatie? Tijdens deze meditatie laat je oude energieƫn los die je niet meer dienen en maak je plaats voor alles wat jij graag zou willen in jouw leven. Je krijgt een persoonlijke boodschap van mijn orakel kaarten en we sluiten af met een gezamenlijke healing.