Al van kleins af aan vind ik kleding en mode super interessant. Dat het invloed heeft op hoe je gezien wordt door de buitenwereld is mij ook duidelijk geworden en met een super coole outfit voel ik me vaak ook veel zelfverzekerder. Maar een toffe look creëren is meer dan gewoon wat kleren aan trekken, want zonder dat je het doorhebt straal je iets heel anders uit dan je van plan was. Een tijd terug leerde ik Felicity kennen van More to Match toen ik met haar style challenge mee deed. Eerlijk is eerlijk; ik heb nog steeds een paar opdrachten te doen, maar wát een inspiratie! Ik bekijk sinds die tijd mijn kast op een totaal andere manier. Voor mijn event schakelde ik haar expertise nog een keer in en liet Felicity een Style box bij Zalon voor me samenstellen, waar 2 super toffe outfits uitkwamen die zowel voor het event als voor er na (en ervoor) geschikt zijn. Je kunt het misschien al wel enigszins lezen; ik ben fan van haar werk 🙂 Dus toen ze aankondigde een online cursus te maken om een kickstart te geven aan je garderobe stond ik natuurlijk te springen om dit met jullie te delen, samen met een onwijs fijn blog wat Felicity heeft geschreven over hoe je kledingstijl je helpt uit te stralen wie je daadwerkelijk bent.

|| Gast blog door Felicity van More to Match ||

Wanneer je iets aan trekt waar je je goed in voelt dan straal je dat ook uit. Maar trek jij ook iets aan wat je goed staat, want dat werkt ook door op je binnenkant. Je voelt je beter en krijgt (nog) meer zelfvertrouwen. Stijl en kleding zijn twee belangrijke elementen die wanneer ze feilloos op elkaar aansluiten, laten zien wie je bent en hoe jij je voelt.

Het is naïef om te denken dat niemand wordt beïnvloed door je kledingkeuze. Dat je gewoon bij wijze van spreken in een vuilniszak naar je werk kan. Of dat je in je badpak naar een zakelijke receptie kan. Als iemand jou ziet, beïnvloedt jouw uiterlijke presentatie het brein. Hier kun je niets aan doen, dit gaat onbewust en volledig automatisch.

Aan dit onderwerp zijn al vele diverse studies gewijd, die bewijzen dat je uiterlijke presentatie invloed heeft op de buitenwereld. Wanneer je besluit gewoon iets simpels aan te trekken, zullen mensen je eerder over het hoofd zien, dan als je meer aandacht aan je kleding besteed. Natuurlijk moet de stijl wel passen bij wie je bent. En dat je gaat voor kleding die past bij de situatie en de zaken die je wilt bereiken. De keuze daarbinnen ligt volledig bij jou.

Welke vrouwen hebben meer succes in het leven en krijgen alles voor elkaar? Dat zijn vrouwen die ook aandacht besteden aan hun uiterlijke presentatie. Dit heeft niets te maken met jezelf mooi vinden, welke kledingmaat of shop budget je hebt. De uitstraling die jij creëert door aandacht te geven aan jezelf, helpt jou om zelfverzekerdheid uit te stralen en die feeling die daar ontstaat zorgt er voor dat je meer voor elkaar krijgt, meer succes behaald en het ‘gemakkelijker’ hebt in het leven dan vrouwen die gaan voor comfort en minder/geen aandacht aan zichzelf besteden.

Bedenk hoe je wilt overkomen en pas daar je look op aan. Durf jezelf te onderscheiden van anderen. Zorg wel dat het bij je persoonlijkheid past en je omgeving. Als je de ene dag formeel verschijnt op werk en de volgende dag in een oude spijkerbroek, creëert dit verwarring op je imago. Wees dus consistent in je kledingstijl in je omgeving.

Hoe wil jij overkomen op je omgeving? En past jouw dagelijkse look daar bij?

p.s. Dankjewel lieve Marloes, dat ik een blog mocht schrijven.

Liefs,
Felicity
More to Match

Dankjewel voor dit onwijs fijne blog Felicity! Wil jij nou ook een Kickstart geven aan je garderobe? Schrijf je dan in voor het online programma!

Lees ook het vervolg op dit blog: Boost je zelfvertrouwen