Selfcare

Tips om wél succesvol aan je dag te beginnen

Elke ochtend weer hetzelfde liedje; je draait je nog een keer om nadat je voor de 3e keer de snoozeknop hebt ingedrukt, om vervolgens ontzettend gestrest aan je dag te beginnen. Mijn bed is in de ochtend ook altijd nog heerlijk om even in te blijven liggen, helemaal nu het wat kouder weer begint te worden. Uiteindelijk helpt het natuurlijk niet om opstaan uit te stellen, maar op het moment voelt het wel heel erg lekker. Herken jij jezelf hier in en wil jij ook naar een productievere ochtend? Lees dan de tips die ik heb verzameld!

Rise and shine

Succesvolle mensen beginnen de dag vroeg. Ze staan extra vroeg op om het meeste uit de dag te halen en als ik kijk naar mijn hectische ochtenden soms kan ik me best voorstellen hoe vroeger opstaan een positief effect heeft op de rest van de dag. Wanneer je op tijd op staat (in plaats van te snoozen) heb je veel minder haast. Als je zelfs nog iets vroeger op staat, kun je ook een aantal gewoontes ontwikkelen die je helpen nóg productiever te zijn gedurende de dag.

Mediteren en visualiseren

Dit is natuurlijk vooral iets wat je kunt doen als je ‘s ochtends wat vroeger op staat of als je iets anders uit je ochtendritme schrapt wat je niet verder gaat helpen. Dit kun je zo lang doen als je zelf wil (en hoe lang je er tijd voor hebt/maakt) en uit ervaring kan ik zeggen: een dag gaat zo veel makkelijker als je al 10 minuten de tijd neemt om even te mediteren. Door te mediteren kom je meer tot rust en tot jezelf en ik heb het idee dat de dag echt veel makkelijker gaat. Ook door je dromen en doelen te visualiseren aan het begin van de dag komen ze weer meer op de voorgrond en maak je ze dus ook sneller waar.

Bewegen

Niet alleen tot rust komen en je doelen voor je zien helpt je met een waardevolle ochtend. Ook bewegen hoort hierbij. Je krijgt meteen een energy-boost en een grote glimlach op je gezicht door even te bewegen. Een simpel (maar uitbundig) dansje doet al veel goed. Dus; begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach! 🙂

Start met iets waar je gelukkig van wordt

Ik begin de dag dus graag met een kopje koffie en lekker knuffelen met mijn twee kindjes. Door meteen te beginnen met iets waar je gelukkig van wordt geef je de dag meteen een beetje sparkle. Eten word ik ook heel gelukkig van, dus ook ontbijten hoort er bij mij gewoon bij!

Hoe begin jij graag je dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *