De weg van loondienst naar onderneming wordt online onwijs veel gedeeld. Andersom, van ondernemer naar loondienst veel minder. Toen ik het voor mezelf Google-de een paar weken terug kwam er nauwelijks iets naar boven. Ik denk dat dit komt doordat het onder ondernemers een onwijs taboe is om het hierover te hebben. Het gevoel dat je “faalt” op het moment dat je weer in loondienst gaat werken kan best overheersen. Ik heb dat ook even gevoeld en ik kan je zeggen, dat is geen leuk gevoel.

Falen als ondernemer

In loondienst gaan werken na (of in mijn geval tijdens) je ondernemerschap is geen falen, laat ik daar mee beginnen. Mijn keuze om weer in loondienst te gaan werken had ook niets met “falen” te maken, maar vooral met onze thuissituatie. Je hoeft ook niet perse te stoppen met je onderneming wanneer je weer in loondienst gaat werken, maar dat terzijde.

Het gevoel van falen als ondernemer is heel erg verklaarbaar. Want wat ga je je omgeving nou vertellen? Je zou het toch wel allemaal even regelen met je bedrijf? Maar bij ondernemen komt ontzettend veel kijken. Van te voren verwacht je misschien een gevoel van vrijheid, trots en zelfvertrouwen, maar merk je tijdens het proces wat er allemaal op je bordje komt. Concurrentie, voorwaarden, marketing, sales, administratie, financiële onzekerheid, planning; noem maar op. Tijdens het ondernemen ervaar je ook zo’n beetje elke emotie die er bestaat en ga je door een enorme persoonlijke groei.

Maar laat ik vooropstellen; de beslissing om weer in loondienst te gaan werken heeft niets met falen te maken.

Je kunt namelijk niet falen als je iets doet waar jij gelukkig van wordt. De mening van anderen doet er helemaal niet toe, het gaat erom hoe jij naar jouw leven kijkt. Het is immers JOUW LEVEN en niet dat van een ander. Dus, welke reden jij ook hebt om weer in loondienst te gaan, het is goed.

Verandering is  part  of  life

Bij het leven hoort verandering. Je kunt per definitie niet hetzelfde blijven. Elke dag groei je, of je nu wil of niet. En natuurlijk hoef je niet elke dag een grote verandering door te maken, maar wanneer je zoveel groeit als tijdens het ondernemen dan hoort daar verandering bij. Voor ik begon als ondernemer heb ik regelmatig gesolliciteerd op vacatures voor recruiter, maar had ik er nooit voldoende ervaring voor. Dat deze functie nu “toevallig” (ik geloof niet in toeval maar dat wist je vast al 😉 ) op mijn pad kwam, was voor mij het teken om er vol voor te gaan. Ik ben nog nooit zo snel door een sollicitatie procedure heen gegaan. In 1 week had ik 2 gesprekken, een assessment én een aanbod op tafel liggen waar ik gewoon geen nee tegen kon zeggen. Afgelopen maandag ben ik begonnen en het is in één woord geweldig.

Deze verandering had ik overigens zelf (ook) niet verwacht. Maar als er een once in a lifetime opportunity voorbij komt, dan grijp je die toch? Naast mijn nieuwe baan blijft Goals on Heels gewoon bestaan. De cursussen en Project Dromenvanger blijven ook bestaan, maar zal ik voorlopig niet 1-op-1 geven. Mijn herstart in loondienst geeft mij ook de kans om met Goals on Heels te gaan doen wat ik ruim een jaar geleden al had opgeschreven; een platform creëren voor inspiratie en motivatie op het gebied van (werk)geluk. Me niet bezig te hoeven houden met marketing en sales geeft me op dit moment heel veel vrijheid en is voor nu de beste beslissing die ik kon maken.

Vlogcursus

Een tweede verandering in mijn leven is dat ik binnenkort ga starten met de vlogcursus van Kelly Caresse, een super toffe, inspirerende vrouw die al jaren blogt en vlogt en nu dus ook een cursus hierover gaat geven. Dat ik meer met YouTube wilde doen wist je misschien al en de eerste video’s die ik hierover heb gemaakt heb je misschien ook al gezien (en zo niet, ga dan zeker even kijken op mijn kanaal en vergeet je niet te abonneren 😉 ). Maar met deze cursus ga ik er nóg meer werk van maken en neem ik je mee in alles wat ik meemaak. Om jou te inspireren om jouw leukste leven te leven, als ondernemer, in loondienst of als thuismama.

En in het kader van deze cursus ben ik natuurlijk ook heel erg benieuwd, wat zou jij graag willen zien in mijn vlogs?