Technisch gezien wordt er elke seizoen een nieuwe reeks aan kleuren ‘in de mode’ verklaard. Vandaag de dag kom je van allerlei soorten kleuren tegen. 

Er zijn kleuren waar we ons tot aangetrokken voelen als een kers op de taart, of die ons afstoten. Vertrouw op je instinct als het gaat om kleur. Als je je direct tot iets aangetrokken voelt, probeer het dan. Als je een kleur past en ervan houdt, ga er dan voor.

Velen van ons zijn te lang beperkt in onze kleurkeuzes dankzij een aantal ouderwetse overtuigingen of regels over welke kleuren we MOETEN dragen. Vraag jezelf in plaats daarvan af welke kleuren je graag draagt?

Ik heb me nooit geabonneerd op de herfst / zomer, koele / warme kleurentheorieën, hoewel het een veel voorkomend gesprek was met klanten. Mijn ’regels’ en advies over kleur zijn altijd vrij eenvoudig geweest. Houd iets in de spiegel tegen je gezicht en kijk hoe je je voelt.

Zie je er fris uit? Helder? Voel je je geweldig, zelfverzekerd, mooi?
Of zie je er vervaagd, moe, oud, ziek uit? Lijken de wallen onder je ogen ineens voor de hand liggend? Ziet roodheid in je huid er helderder uit?

Als je het laatste antwoordt, is de kans groot dat kleur niet voor jou is. Vertrouw je instinct. Als je je niet goed voelt in een kleur, dan is het waarschijnlijk niet jouw kleur.

Begrijp me niet verkeerd, kleur moet een strategische overweging zijn. De kleur die we het dichtst bij ons gezicht dragen, is het belangrijkste. We willen dat die kleur onze kenmerken benadrukt en complimenteert (denk aan ogen, huidskleur, haarkleur) en ons niet wegspoelen alsof we een goede nachtrust nodig hebben.

Zoveel van mijn klanten, vooral in de afgelopen 5 jaar, hebben de overstap gemaakt van zwart naar marine blauw. Reden hiervoor is dat marineblauw over het algemeen vlakker wordt gedragen dicht bij het gezicht. Het is zachter en match beter bij huidskleur naarmate we ouder worden.

Dat wil niet zeggen dat ik tegen zwart ben! Maar zwart kan soms betekenen dat je iets meer moeite moet doen. Het aanbrengen van wat lippie, blozen op je wangen of het toevoegen van een statement oorbel, ketting of bril kan een groot verschil maken wanneer je zwart naast je gezicht draagt.


EXPERIMENTEER EENS THUIS:

Kies je favoriete kleur in je kledingkast en houd deze in goed licht in een spiegel tegen je gezicht
Neem een ​​selfie (in de spiegel of van achter je camera)
Pak nu een kleur uit je garderobe die je leuk vindt, maar draag je niet zoveel (dit kan een sjaal, een rok, alles zijn) en houd het tegen je gezicht

Maak een selfie
Bekijk de foto’s en vergelijk beide kleuren.
Is de een meer een match dan de ander? 

Geloof me je zult verrast staan!

Veel plezier!

Q: Felicity, doe je ook losse kleuren analyses?
A: Nee, het zijn wel standaard onderdelen in de pakketten waar ik mee werk. Zoals bijvoorbeeld de Succes with Style System.

Moretomatch.com