Afgelopen maandag maakte ik eind van de middag via Instagram Stories bekend dat ik (vrij last minute) mijn event over een heel andere boeg gooi. Daar heb ik best even over getwijfeld, want ik had natuurlijk groots aangekondigd een mega tweedaags event te organiseren en er waren al een paar vrouwen die een overnachting hadden geboekt om erbij te zijn. Het besluit om het toch een middag te maken én voor minder vrouwen was daarom een onwijs lastig besluit. Hoe ik dit alsnog heb gedaan lees je vandaag in dit blog.

Waarom eerst twee dagen?

Laat ik bij het begin beginnen. Oorspronkelijk wist ik direct na het eerste event dat er een tweede moest komen, de eerste was zo’n succes en gaf zo’n heerlijk gevoel dat ik dat zeker nog een keer wilde ervaren. In eerste instantie wilde ik ook weer een middag doen, maar dan meer gericht op ondernemen, keuzes maken en focus creëren. In de tijd tussen het idee en het daadwerkelijk bekend maken van het tweede event ben ik bij een aantal events geweest waarvan twee keer een twee daags event. Ik vond het zo gaaf en inspirerend en liet me helemaal meeslepen in het idee om óók groter te gaan. Méér te doen. Ik had het gevoel dat ik een groots event MOEST organiseren om echt een impact te kunnen maken. Voor ik het wist had ik het aangekondigd en was ik bezig met de organisatie ervan. Ik merkte natuurlijk wel dat ik iets minder enthousiast was dan de eerste keer en dat ik veel minder erover aan het praten was dan de eerste keer, maar ik dacht dat dit vooral kwam omdat ik het al eens eerder had gedaan. De stap om een twee-daags event te organiseren leek logisch, omdat ik natuurlijk met mijn bedrijf ook gegroeid ben.

Meer is niet altijd beter

De week voor mijn aankondiging begon er steeds meer te knagen. De kaartjes die ik voor mezelf trok en ook die anderen voor mij pakten wezen allemaal op dat er iets niet meer klopte. Dat er iets was wat niet meer “licht” voelde. Diep van binnen wist ik wel dat dit ging over het event, maar ik ging vol in de weerstand want ik wilde zoveel waarde geven. Ik wilde groeien en bovendien; ik kon het toch niet meer aanpassen want er rekenden mensen op mij. Tot ik zondagavond niet in slaap kon komen en aan alles voelde dat mijn event anders moest. Dat ik het anders wilde. In slaap vallen is bij mij nooit een issue, dus ik wist dat er iets moest veranderen. Ik appte een vriendin en toen kwam de conclusie; het event zou veranderen. Voor de vrouwen die al een overnachting hadden geboekt bedacht ik een super toffe mastermind ochtend, zodat zij toch enorm veel waarde krijgen en het event zelf ging terug naar de oorspronkelijke vorm; een super waardevolle middag met workshop, overleg, visualisatie, pop-up shops en eigenlijk alles wat ik in 2 dagen ook wilde doen alleen dan in de puurste effectieve vorm. Van dromen, naar durven, naar DOEN in een super korte tijd, om de vaart erin te krijgen en echt actie te ondernemen. Precies datgene waar ik gelukkig van word en waar mijn toegevoegde waarde zit. Veel impact in een korte tijd. Meer tijd is niet altijd beter.

Niemand is perfect

Niemand is perfect en wanneer iemand de schijn hiervan op probeert te houden, betekent dat alleen dat die persoon ontzettend onzeker is. Ik twijfelde heel erg om deze verandering door te voeren, maar realiseerde dat dit mijn eigen onzekerheid was die me nog tegenhield. Veranderde ik niet te vaak, wat zouden anderen zeggen; eigenlijk ging elke belemmering wel door mijn hoofd. Maar door te bedenken wat ik zou doen als het sowieso zou lukken, realiseerde ik dat een middag event precies is wat ik te doen had. En nadat ik deze wijziging bekend heb gemaakt, kreeg ik ZOVEEL leuke reacties! Iedereen begreep het en echt niemand reageerde vervelend. Elk probleem is herkenbaar voor iemand anders en daarom wil ik dit proces ook delen. Jij bent uniek, maar je problemen zijn dat echt niet. En dat vind ik een fijne gedachte.

Kaartjes voor het event op 16 maart zijn nog beschikbaar en zijn nu nog slechts €57,- (ex. btw). Dat wil je niet missen toch?!