Selecteer een pagina

Inspiratie; daar krijg ik toch wel heel vaak vragen over. Vooral over waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En eigenlijk is het heel simpel; mijn inspiratie komt overal en nergens vandaan. Maar omdat dat wel een heel kort door de bocht antwoord is, neem ik je mee in mijn wereld. 

Het zit altijd al in je

Als je dit blog leest om inspiratie te vinden, dan is dit het aller belangrijkste wat ik je kan meegeven. Inspiratie zit al in jou zelf, maar het kan worden getriggerd door de dingen om je heen. En als je ervoor openstaat kun je die triggers overal in vinden. Voor mij zitten ze in de kleine dingen om me heen, mijn kinderen, mijn man, maar ook in de natuur. Als ik een boom zie, zie ik ook direct de groei en dat dit onvermijdelijk is. Ben ik in gesprek met iemand, dan borrelen er meteen allemaal ideeën op. Beter nog, ik zie alles letterlijk voor me. Als woorden, beelden en gevoel. Alles wat ik heb meegemaakt helpt me hier ook mee. Tijdens mijn studie heb ik geleerd om deze impressies om te zetten in taal en met mijn blog heb ik geleerd om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

Hoe komt het er dan uit?

Dat is natuurlijk de volgende vraag. Op dagen dat ik minder inspiratie voel vraag ik het me ook wel eens af. Wat ik op zo’n moment doe, is dat ik terug ga naar mijn gevoel, mijn intuïtie. Zegt het dat ik me moet terugtrekken, dan ga ik lekker thuis cocoonen en kijk ik wat YouTube video’s, lees ik in een boek of leg ik voor mezelf een kaart uit één van mijn decks. Momenteel werk ik veel met het Work your Light deck, waardoor ik gemakkelijk weer ín inspiratie kom. Vaak geeft het me net dat zetje wat ik nodig heb om weer de dingen te doen waar ik blij van word. Maar soms heb ik ook genoeg aan een warme douche. Als ik juist voel dat ik meer naar buiten mag gaan, dan tut ik mezelf op en ga ik de natuur in. Ik woon vlak naast een bos, dus een wandeling is altijd fijn. Of als ik meer onder de mensen wil zijn ga ik naar een café voor een kop koffie, bel ik een vriendin of ga ik de stad in.

Mijn bronnen

Wil jij ook lekker cocoonen en jezelf (online) laten inspireren? Mijn favoriete go-to sources zijn:

YouTube:

  • MuchelleB
  • Abraham Hicks
  • Lavendaire
  • Amy Landino
  • Use Less

Boeken:

  • Think and Grow Rich – Napoleon Hill
  • Light is the New Black – Rebecca Campbell
  • The Miracle Morning – Hal Elrod
  • You are a Badass at Making Money – Jen Sincero

Mijn favoriete app die ik altijd gebruik is Blinkist. Deze app geeft je de highlights van boeken en kun je lezen of luisteren, wat dus super fijn is als ik onderweg even snel wat informatie tot me wil nemen of als ik me aan het opmaken ben.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?