Op je bek gaan en weer opstaan. Het is iets wat je niet veel ziet en waar veel ondernemers angstig voor zijn. Op je bek gaan! Want ik was het in juni zat. Ik was mijn focus kwijt, wist niet goed meer hoe en wat ik nu echt wilde. Lees: Uren op Social media, werken aan je zichtbaarheid en met opdrachtgevers die je niet gelukkig maken. Totdat ik besloot een deal met een winkelketen aan me voorbij gaan.

Het voelde alsof ik leefde met mijn bedrijf naar de vraag van andere. Was de vraag: ‘Doe je alleen personal shoppen’ dan zei ik: JA.. Geef je ook grote trainingen aan groep ondernemers.. mijn antwoord was JA. We willen je als Stylist op al onze VIP avonden van onze winkels.. ik zei JA. Maar diep van binnen zei ik nee en maakte me het niet gelukkig. Niet omdat ik dit niet kan maar omdat de manier waarop niet mijn visie is; en het daar ook niet aan bijdraagt.

Er waren al data en er was al een website in de maak. Tot ik ze op belde en zei: Ik weet niet wie dit gaat doen, maar ik in ieder geval niet.’ I know – niet heel chique. Maar er viel meteen een last van me af en ik creëerde focus. En dat is iets wat ik al een tijd niet echt meer had. Het voelde niet goed en dat klinkt wat spiri-wiri, dat is het misschien ook wel. Ik kwam er achter dat ik werk aan het doen was, wat mijn grotere doel met mijn bedrijf helemaal niet diende.

Mijn reis naar ‘wat ik wil bereiken’ is vaak ‘eenzaam’, het vergt enorm veel geduld. Ik maak keuzes die ik eng vind. Werk op dagen waarop andere op het terras te vinden zijn en andersom wanneer ik vrij ben werkt mijn omgeving. Ik moet incasseren en ik laat mensen los. Waar ik mij voorheen bijvoorbeeld liet verleiden tot de hoeveel reacties, likes, volgers bij mezelf in verhouding tot andere ondernemers. Waar ik onzeker van werd omdat het mij de indruk gaf dat het bij mij bar slecht er voor staat als bij andere. Tenminste dat dacht ik en ik dacht ook ik doe echt iets mis. Wat doe ik mis? Waarom? Maar daar kwam de realiteitscheck. Online is niet echt he? Ik kan nu ook een foto plaatsen met dat ik in NY aan het winkelen ben. Maar terwijl ik dit typ zit ik een lokaal cafeetje met een magnifieke uitzicht mijn laptop en een lauwe thee naast me en alle behalve Instagram-waardig. 

Ik zit in een nieuwe fase inmiddels; business wise ben ik aan het groeien en dat is fucking eng en mega tof tegelijkertijd. Ik zit in een enorm creatieve-flow en ik ben aan het fine-tunen van mijn online business. Dat even offline gaan en intune op jezelf en bedrijf is echt iets wat ik kan aanraden. Want het brengt je zoveel. Social Media is leuk, maar voor je het weet heb je er een dagtaak aan.

4 Lessen die ik heb geleerd in de periode dat ik offline was

 1. Top en flops periodes
  Er zijn succesvollere periodes en periodes dat je de krekels hoort in het gras en dat is prima!
  Want ik ervaar dit als een MAJOR productiviteits-hack want ik werk minder en krijg in een korte tijd veel meer voor elkaar. Ik doe wat nodig is en that’s it! Het geeft me meer rust en meer focus en dat levert aan de eind van de streep meer klanten en dus omzet en winst op. 
 2. Puntjes met elkaar verbinden.
  Geduld is echt niet mijn sterkste kant. Ik heb geleerd dat geduld hebben heel belangrijk is als ondernemer en dat alles op z’n plek valt wanneer je een keuze maakt en daar 100% voor gaat. Ik accepteer nu eindelijk uit de grond van mijn hart waar ik ben met mijn bedrijf en dat ik daarop mega trots ben en wanneer de tijd langzaam verloopt en ik zo graag al verder had willen zijn. Bedenk ik me dat ik al zo fucking veel geflikt heb 
 3. Spice of life sausje!
  Soms raak je een beetje van je doel. Heel normaal blijkt! Maar blijf er niet te lang in hangen want dat is niet goed voor je mentale en lichamelijke gezondheid. Hoe succesvol het leven online van onwijs veel ondernemers lijkt, wanneer je spreekt in het echte leven blijkt het soms een grote soap bubbel te zijn. De ontelbare reactie, volgers en andere online statistieken brengen echt geen geld in het laatje van iedereen. They wish! Want je online ziet is niet de realiteit. Zorg dat je niet alleen online zichtbaar bent maar ook in het echt leven levert!
 4. Soms ligt het echt bij de ander.
  Sinds ik me zo bewust ben van mezelf en andere (heeft me wat jaartjes gekost) heb ik geleerd hoe ik andermans gevoelens, onzekerheden geen invloed laat hebben op die van mezelf. Ik ben hier niet perfect in, maar ik ben me hier steeds meer van bewust. Ook heb ik geleerd dat een vervelende opmerking of houding vaak niks met mij als persoon te maken heeft maar alles met die ander. 

Niemand is beter dan wie dan ook

Niemand is, werkelijk níemand is slimmer, wijzer, knapper, stoerder, succesvoller dan een ander. We zijn echt allemaal gelijk. Het enige verschil dat er is, zit hem in de wil om te groeien als persoon en daadwerkelijk alle stappen te zetten om je maximale potentieel hier op aarde te benutten. En die potentieel is net zo groot als je het zelf wil en durft te maken.

Wees geduldig en dankbaar voor wat je hebt en blijf streven naar de beste versie van jezelf en je eigen business. Doe dit op jouw manier. Fuck de rest! Je voelt zelf wat je moet doen en hoe dit moet doen en wanneer je dan op je bek gaat, geniet er van. Sta op en ga door!

You got this!

X

Felicity – More to Match