Ik heb een top 6 gecreëerd van meest benoemde grenzen of je iets zou willen dragen (of niet) en ik deel ook de oplossing zodat je meteen in actie kunt komen en gewoon aan gaat doen waar jij je goed in voelt. 

Ik heb deze top 6 samengesteld aan de hand van meest benoemde opmerkingen tijdens de vele styling sessies van de afgelopen jaren. Keer op keer ontstaan er mooie gesprekken en vallen er af en toe ook tranen. Maar ik ben er van overtuigd dat dit echt anders moet. Je houdt jezelf namelijk klein wanneer je jezelf een grens oplegt om iets niet te dragen omdat.. welke reden dan ook. 

Nu ben ik echt geen voorstander van mode regels, want die zijn veel leuker om mee te breken dan dat je ze op trouwe voet volgt. Maar met een aantal kleine aanpassingen, heb je het meeste resultaat en complimenten in overvloed! Wie wil dat nu niet?

1. Jezelf grenzen opleggen

De eerste en misschien wel de meest gemaakte fout die wij als vrouw maken is dat we ons vrij makkelijk grenzen opleggen als het gaat om kleding keuzes en mode combinaties. 
We dragen meestal iets niet vanwege een leeftijd of een kledingmaat. Ik hoor regelmatig de opmerking ‘daar ben ik te oud voor.. ‘ of ‘dat draag ik niet daar ben ik te dik voor.. ‘. 

Aan het eind van de dag – moet het echt niet uit maken wat je aan hebt! Het gaat in de kern er om hoe jij je voelt in de kleding die je aan hebt. Het is tijd om met een frisse blik te kijken naar de tal van mogelijkheden die je hebt in plaats van jezelf klein te houden met de gedachten ‘dat je beter iets niet kunt dragen’ omdat je dat ooit gelezen hebt of gezegd is. 
Ik hoor mensen wel eens tegen mij zeggen: ‘dat ik me moet kleden naar mijn leeftijd’ – als je me een beetje kent weet je dat ik hou van paradijsvrolijke combinaties en dat, dat dus blijkbaar niet mag. Maar wat zegt zo iets – Kleden naar je leeftijd? – is dat dan iets waardoor ik me meer ingetogen zou moeten kleden? Wat brengt me zoiets – helemaal niets – Dus negeer en onthoudt – als je het leuk vind – draag het en experimenteer er op los! 

2. Geïntimideerd raken door mode

Een andere ‘fout’ is dat we mode ons laten intimideren. Misschien klinkt dit een beetje vreemd maar we laten ons soms intimideren door mode winkels en verkopers. Je herkent het vast wel – je loopt een winkel binnen en het personeel ziet er fantastisch gestyled uit volgens de laatste trends en de winkel is prachtig ingericht. Maar we moeten niet vergeten dat het de baan is om er volgens de laatste mode uit te zien. Zij hebben verstand van de look and feel van de winkel en de kledingmerken die zij verkopen. Zij zijn elke dag opnieuw bezig met kleding, sets samenstellen, zich verdiepen in trends enzovoorts. Wanneer je je laat afschrikken op deze manier houdt het je namelijk tegen van ontdekken van nieuwe winkels, merken, belevingen enzovoorts. We zijn gewend om continue dezelfde winkels in te lopen omdat we ons daar comfortabel bij voelen, maar het kan absoluut geen kwaad om eens te winkelen in winkels waar je normaal gesproken misschien niet zo snel naar binnen zou gaan. Het opent letterlijk nieuwe mogelijkheden! Dit doen we nu niet – omdat we misschien wel een klein beetje ons geïntimideerd voelen. Je verdient het op er goed uit te zien! Ga op ontdekking! 
 

3. Accentueren de verkeerde delen van ons lichaam

Nummer 3 en deze kunnen we massaal heel snel en simpel aanpakken en veranderen. Draag geen kledingstukken die het breedste deel van je lichaam accentueren. Wat houd dat in en hoe doe je dat? Als je het meeste gewicht draagt rondom je heupen, het laatste wat je wil is een trui of blouse die daar eindigt. Het zal je visueel nog zwaarder laten uit zien dan je in werkelijkheid bent. Hetzelfde geld voor, jeans, rokken, korte broeken en jassen. Als je de regel volgt als: Laat deze eindige op het smalste deel van je lichaam, je lichaam komt daar mee meer in balans. Het zijn de delen, net onder je knie, bij je enkels, en je taille lijn. 

4. Luisteren naar slecht advies

Een volgende fout die we maken is luisteren naar mensen die slecht advies geven, over wat zij ons vertellen of wat we wel en wat we absoluut niet moeten dragen. Soms zijn het onze moeders, beste vriendinnen of collega’s die ons hun ‘beste’ advies geven waar je in de kern niet heel veel aan hebt. Gewoon omdat ze je niet willen kwetsen en geen rot gevoel willen geven. Ze vertellen je dat je een bepaalde kleur of pasvorm beter niet aan kunt doen. En dat is misschien niet altijd waar! Je bent niet continue dezelfde persoon, je hebt niet continue hetzelfde gevoel in kleding. Je verandert – dat betekent ook dat je soms nieuwe kleuren of pasvormen wilt uitproberen. Laten we afspreken als jij je er goed in voelt, dat je het dan gewoon draagt! 

5. Het kopen van keer op keer dezelfde labels/merken

Een andere fout die we maken is, keer op keer dezelfde kledingmerken kopen. Ik weet dat het heel fijn is omdat je de stijl kent, de pasvorm, je kan bijna blind aanvoelen welke maat je van welke kledingstuk nodig hebt en kent misschien wel alle kleuren uit de collectie uit je hoofd. Het is ook zo gemakkelijk als je eenmaal je favoriete spijkerbroek of blouse hebt gevonden. Maar daar in schuilt ook een fout. Elk seizoen verschijnen er weer nieuwe items in de collectie. En ontstaan er weer nieuwe look & feels in winkels/kledingmerken die je misschien niet kent. Je herkent het vast, het ene seizoen werkt alles voor je en het volgende seizoen lijkt helemaal niks aan te sluiten op je wensen. Wanneer je er automatisch vanuit gaat dat een merk eens niet voor je werkt, wil dit niet automatisch zeggen dat dit altijd zo is. Met andere woorden ga eens een winkel of een kleding merk proberen wat je nog niet zo goed kent. 

6. Kleding dragen die veel te groot is! 

Okay Okay – soms is het in eens een trend, maar please! Het doet niks voor je figuur!
De gedachten is vaak, ik ben iets aangekomen – laat ik dit verstoppen onder grotere kleding. Maar het feit is dat je daarmee juist alleen maar meer opvalt op een verkeerde manier. Want we voelen ons dan automatisch meer comfortabel want het knelt niet en je kan vrij adem halen/ buik uit enzovoorts. Meestal is het tegenovergesteld wat er gebeurt. En creëer je geen shape op de juiste manier. Ik heb het dan vooral op de kledingmaten groter dan je werkelijk bent. Misschien zelfs wel 2 tot 3 maten groter neemt dan je werkelijk bent. Je kan dan het beste altijd nog een soort van shape creëren door gebruik te maken van een riempje om je taille zodat je een silhouet creëert. Zodat je lichaam in balans komt.  

En dit waren de 6 meest voorkomende grenzen gemaakt door vrouwen met de bij behorende oplossing. Welke grens leg jij jezelf op als het gaat om kleding wel of niet te dragen?
 

Liefs, 

Felicity  

De maand juli is bij uitstek een maand om écht eens lekker te gaan shoppen (en dus dingen te gaan proberen die buiten je comfortzone liggen), omdat er dan volop sale is in de winkels. Hoe cool is het dan als je met een stylist en een groepje vrouwen samen op pad kunt gaan, waarbij je leert wat je wél tof staat en wat voor je werkt!? Tijdens de Shopping als een Pro dagen van Felicity leer je hoe jij in de sale naar huis kunt gaan met toffe upgrades van je garderobe in plaats van die eeuwige miskopen. En dinsdag 23 juli ben ik (Marloes) er zelf ook bij om te shoppen in de sale, dus extra gezellig als je dan ook aanhaakt! Wil je mee? Schrijf je dan in via deze link.