Wie de schoen past, trekt ‘m aan. Uitzoeken hoe je de perfecte garderobe kunt bouwen, kan een verwarrende, frustrerende en soms emotionele reis zijn. Zal deze V-hals wel of niet voor mij werken? Kan ik een flared-jeans aantrekken als ik klein ben? We stellen ons allemaal soms vragen. Maar de persoonlijke stijl is precies dat – Het is persoonlijk – en wat voor mij werkt, werkt misschien niet altijd voor jou.

Wanneer ik de vraag krijg om een vakje aan te vinken en om daarmee aan te geven in welke branche ik werkzaam ben is dat steevast MODE. Maar een personal stylist draait het niet alleen om mode. Je moet op de hoogte zijn van de laatste trends. Maar het meest belangrijke is je moet onwijs goed kunnen luisteren naar de behoefte van je klant. Het is mijn expertise om een kledingstijl te vinden passend bij de lifestyle, business en persoonlijkheid van de klant. Dit alles binnen een passend budget.

Wie de schoen past

Vind een passende schoen

Meestal wanneer ik met een klant ga samenwerken, is de kledingkast ongeorganiseerd en niet inspirerend. Kleding past vaak niet, match niet met de behoefte en is wat verouderd. Het is op dit punt belangrijk dat ik identificeer wat de behoefte is zodat ik daarna passend een stijl concept kan uitwerken. Een stijlconcept dat feilloos aansluit op lichaamsvormen, passend bij de all-over lifestyle en binnen het budget. Omdat niet ieder budget hetzelfde is; weet ik ook vrij snel welke merken, wel of niet passend zijn binnen de stijl die de klant wil uitdragen. Als de klant graag de look and feel van Chanel wil uitdragen maar daar nog niet het budget voor heeft, weet ik wel welke merken vergelijkbare look and feel kunnen neerzetten. Zonder daarmee het budget te overschrijden.

Kleding uitzoeken op lifestyle

Onlangs werkte ik bijvoorbeeld met een nieuwe klant die een kledingkast vol designerstukken had. Ze had veel prachtige items, maar het ontbrak aan enkele basis elementen om ze allemaal samen te brengen voor haar dagelijkse look en lifestyle. Omdat deze klant gewend was om te winkelen in designerboetieks, was ze zich niet bewust van de geweldige stukken die beschikbaar zijn in reguliere winkels. Het enige wat nodig was, haar kennis te verbreden van alles wat er mogelijk is en zorgen dat er een geheel ontstond in haar garderobe.

Een andere klant had een kledingkast vol met goedkope kleding uit winkels gericht op veel jongere vrouw. Ze had niet de kennis of het vertrouwen ergens anders te kunnen winkelen. Na het bespreken van haar lifestyle, persoonlijke stijl, behoefte en budget kon ik haar meenemen naar winkels die niet alleen een betere afspiegeling waren van haar leeftijd, maar ook geschikt waren voor haar lichaamsvormen en kon haar zelfvertrouwen daarmee een boost geven.

Andere voorbeelden zijn klanten die winkelen in winkels die te volwassen voor hen zijn en daardoor veel ouder lijken dan ze zijn, of anderen die slaaf zijn van een bepaald merk dat eigenlijk niet geschikt is voor haar lichaamsvormen.

Wat straal jij uit?

Kortom wie de schoen past trekt hem aan en als het gaat om de outfit die je vandaag aan hebt; ben jij je bewust van wat je écht uitstraalt? Of heb je vandaag iets aangetrokken wat lekker zit en verder niet over nagedacht? Straal jij uit wie je werkelijk bent? En passen de kledingstukken in je garderobe of je kledingcombinaties bij wat je wilt uitdragen?

Ik hoor het graag van je, stuur me een berichtje of laat het me weten via @moretomatch