2 weken geleden stond ik al heel vroeg op het vliegveld in Eindhoven samen met Christa en nog 3 andere onderneemsters die ik toen alleen nog van online kende. Ik was een klein beetje nerveus, want ik zou 5 dagen van huis zijn in een huis met 7 andere vrouwen in Lissabon. Voor wie mij nog niet zo goed kent; ik ben een introvert (dus heb best veel tijd voor mezelf nodig om op te laden) en ik houd absoluut niet van warm weer. Het was die week in Lissabon tussen de 27 en 34 graden…

Om meteen met mijn ervaring te beginnen; het was in één woord fantastisch! Op het moment dat ik kon boeken heb ik dit zonder er al te veel bij na te denken meteen gedaan, want het was een mooie kans om eens goed aan  mijn bedrijf te werken zonder gestoord te worden. Bovendien; hoe vaak krijg je de kans om zo lang samen met andere onderneemsters te sparren over elk idee wat iedereen heeft over ondernemen? In mijn omgeving kan ik wel vertellen wat ik doe, maar het is toch anders met andere onderneemsters. Je kunt samen praten over hoe geweldig het ondernemen is en tegelijkertijd ook hoe zwaar het op andere momenten is. Alle ups en downs van het ondernemen zijn wel langs gekomen en dat terwijl we elkaar nog maar nét kenden. Een onwijs bijzondere ervaring dus.

Wat doe je op een workation?

Die vraag kreeg ik heel vaak voor ik ging en die beantwoordde ik toen nog met; “ehm volgens mij ga ik in het buitenland werken, overleggen met elkaar en wat van de stad zien?”. En natuurlijk dekt dat voor een groot deel de lading, maar niet wat de ervaring met je doet. We hebben elke dag een stukje van Lissabon verkend, de eerste dag hebben we een mega wandeling gemaakt, een andere dag hebben we yoga op een surfplank gedaan bij het strand (op het water!!) en we hebben op de laatste dag nog in een tuk tuk (of tuc tuc; in ieder geval zo’n open karretje die je ook veel in Azië ziet) een tour door de stad gedaan. Elke dag zijn we bij verschillende eettentjes geweest om te lunchen en om te sparren of kennis te delen en ’s avonds nam Naomi (Zakenmeisje) ons uit eten bij de lekkerste restaurantjes. Ultiem genieten (behalve van de warmte en het strand; gewoon niet mijn ding) en MAN wat een inspiratie krijg je daar van!

Wat heb ik gedaan?

Naast alle tours en etentjes heb ik natuurlijk ook hard gewerkt. Zo schreef ik in één keer in flow het E-book wat nu al beschikbaar is, leerde ik enorm veel over adverteren op Facebook en Instagram (misschien heb je zelfs al een advertentie van me voorbij zien komen 😉 ), werkte ik een heleboel mailtjes uit om te versturen ter ondersteuning van Project Dromenvanger en werkte ik achter de schermen aan de Community die vanaf vandaag live is. Ontzettend veel gedaan dus en daar ben ik heel erg trots op. Ook de andere meiden hebben niet stil gezeten; zo werkte Christa bijvoorbeeld lekker door aan haar pilot en Social Quick Fix & Solution en lanceerde Kassandra haar online community speciaal voor vrouwelijke piloten. Het voordeel van zo samenwerken is dat je elkaar motiveert om een stapje verder te gaan dan je van jezelf dacht dat je kon. Door samen te werken leer je enorm snel te vliegen. Voor mij is deze workation dus super waardevol geweest. Ik ging erheen met een hoop ideeën en kwam terug met een berg inspiratie. Als jij ooit de kans krijgt om zo’n trip te maken; ZEKER DOEN!

Alle foto’s bij deze post zijn gemaakt door Mandy van Tales of You

P.s. en nee; deze trip droeg ik voor de verandering geen hakken, maar hardloopschoenen. Naomi waarschuwde me al vooraf dat ik vooral geen hakken aan moest doen omdat we zoveel gingen lopen. Ik ben erg blij dat ik naar haar heb geluisterd!