Lieve mensen. Het leven is zwaar.

Terwijl jullie dit lezen zit ik mijn robuuste derriere in het oh zo heerlijke Italië.
Hoogstwaarschijnlijk in mijn ene hand een grote… fles zonnebrandcrème en in de andere een lekkere… boterham.

Wat het daadwerkelijk gaat worden? Dat krijgen jullie waarschijnlijk niet te zien 😉

Ik gun mijzelf die vrijheid.

De vrijheid om alles tot de verbeelding te laten spreken.
Als je heel goed nadenkt kan het ook een leugen zijn wat ik je nu vertel.
Ik zou, as we speak, ook nog steeds op mijn zolderkamertje kunnen zitten.
Of ergens op de hei.

Bij wijze van spreken zou ik zelfs nog ergens in de garage van mijn huis kunnen zitten.
Of in dat ene leuke horeca tentje bij mij in de buurt.

Je begrijpt hem al. Ik zou jullie allemaal voor de gek kunnen houden. Door enkel maar te zeggen dat ik iets aan het doen ben, nemen jullie, als lezers, dit voor waarheid aan. Nu ben ik niet zo en zal ik niet de schijn hooghouden dat ik op de Malediven zit terwijl ik gewoon nog in Europa ben, maar realiseer je even dat er dus mensen zijn die dat doen én dat dat dus heel makkelijk kan in de onlinewereld.

Ik wil alleen maar vrij zijn.

Ik hoop dat jij je nu, terwijl je dit leest, realiseert dat je dus alle vrijheid hebt in het online zichtbaar zijn. Jij kunt alle facetten van het leven in een mooier vat gieten en het met een gouden randje online zetten.

Je kunt ervoor kiezen om juist helemaal niets van die facetten te delen, omdat het je kwetsbaar maakt en niemand erop zit te wachten (denk jij)

Óf (en dit is naar mijn mening de beste optie); jij kiest ervoor om datgene te delen wat binnen jouw grenzen ligt. Waar anderen zich in herkennen of gewoon een aantal dingen waarbij je de rest aan de verbeelding overlaat.

Jij bent de baas over je eigen onlinewereld. Jij bent de producent, regisseur en actrice in een.
Niemand kan jou vertellen wat jij wel of niet mag laten zien; al helemaal niet als het aankomt op persoonlijke dingen.

Zichtbaar zijn is echt niet alleen maar elke poep & scheet delen. Sterker nog. Bespaar me alsjeblieft de vele drolfoto’s en slecht ogende wc pics. Níemand zit daarop te wachten, van niemand. NIEMAND. 

Maak de balans op.

Schrijf eens op wat jij allemaal leuk vindt bij anderen om naar te kijken/lezen?
Bepaal nu eens van jezelf wat daar allemaal binnen past.

Wil je meer persoonlijke dingen gaan delen? Dit kun je al doen door enkel een onderdeel in jouw persoonlijk leven te laten zien.

Voorbeeld: ik neem mijn Stories op in mijn huis. Ondanks dat ik niet bewust laat zien wat er in mijn huis staat, kunnen jullie dit wel allemaal zien. Ik laat de rest aan de verbeelding over.

Ik heb benoemd dat ik verhuisd ben, maar daarmee hoef ik geen roomtours op Instagram te doen. Had ik wel kunnen doen, maar ik kies ervoor om dat niet te doen.
Ik deel een foto van mijn kantoor, maar deel niet hoe de rest van die ruimte en/of etage eruitziet.

Net als het feit dat ik benoem op vakantie te gaan. Misschien staat mijn huis er nu wel verlaten bij en hebben inbrekers vrij spel. Maar wie zegt dat ik niet een heel goed beveiligd huis heb, compleet met camera’s en al. Een hele goede, oplettende buurvrouw en/of hele strikte buurtpreventie?

Ik hoef niets tot in den treure te verantwoorden. Ik mag delen wat ik wil delen.
Zonder uitleg, zonder verantwoording.

Ik ben de baas, dus ik deel wat binnen mijn grenzen past.

Aan het roer van je eigen Social Media

Dat kan. Jij hoeft je namelijk niet te verschuilen achter de producten die jij verkoopt.

Jij mag er zijn. Sterker nog; jij MOET er zijn. Want jij bent de drijvende veer achter die shop.
Jij bent je bedrijf.

Maak van die volgers vrienden/vriendinnen. Die (denken) alles van jou te weten komen.
Alles binnen jouw grenzen.
Neem die eerste stap, denk er niet te moeilijk over.

Ga de uitdaging aan

Met jezelf. Laat zien wat je waard bent en waarom mensen bij jou moeten zijn.
Denk je daar wel wat hulp bij te kunnen gebruiken?

Schrijf je dan voor 1 augustus in voor de gratis challenge ‘Doe het op jouw manier’ van 5 – 9 augustus.

Dan laat ík je zien hoe makkelijk het kan zijn.